Prima pagină » Titlurile zilei » Un adolescent a făcut stop cardiac înainte de a intra în sala de operații pentru o banală operație de apendicită! Medicii au băgat capul în pământ ca struțul! Nicio reacție oficială! Exclusiv

Un adolescent a făcut stop cardiac înainte de a intra în sala de operații pentru o banală operație de apendicită! Medicii au băgat capul în pământ ca struțul! Nicio reacție oficială! Exclusiv

03 oct. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

Un adolescent de 14 ani, din Pașcani, se zbate între viață și moarte, după ce a intrat în sala de operație pentru o operație banală de apendicită. Există suspiciunea că băiatul ar fi făcut o reacție adversă la medicamentele oferite de medici înainte de anestezie. Familia tânărului este devastată și nu a primit nici până în acest moment un răspuns de la medici

Situație incredibilă în Iași! Un adolescent de 14 ani, din Pașcani, se zbate între viață și moarte, după ce a intrat în sala de operație pentru o operație banală de apendicită. Jonathan Pârlea are 14 ani și în ziua de joi a fost programat pentru o banală operație de apendicită. Tânărul a fost internat, de către părinți, la Spitalul Clinic „Căi Ferate”, din Pașcani. Cu sufletul la gură, părinții îl așteptau să iasă victorios din sala de operații. Nu a fost așa. Medicii au ieșit la scurt timp din sală și i-au anunțat pe părinți că băiatul a suferit un stop cardiorespirator.

Când au văzut că ceea ce se întâmpla lui Jonathan nu mai era de competența lor, medicii l-au resuscitat cardiorespirator și au chemat elicopterul SMURD de la Iași. Băiatul a fost transferat de urgență la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, în comă. Acum se află internat la secția de Terapie Intensivă în stare extrem de gravă. Prognosticul medicilor de la Iași este extrem de rezervat, în timp ce la Pașcani se face o anchetă în spital pentru a se stabili motivul pentru care Jonathan a intrat în comă, la scurt timp după ce a intrat în sala de operații.

Jonathan este ținut în viață prin aparatele la care este conectat! Este intubat și ventilat mecanic

Mister total în cazul lui Jonathan Pârlea, cel care a fost internat la Spitalul Clinic „Căi Ferate” din Pașcani pentru o banală operație de apendicită. Tânărul a făcut un stop cardiorespirator chiar pe masa de operații, lăsând medicii fără cuvinte. La scurt timp, băiatul a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași, la Spitalul „Sf. Maria”.

„Elicopterul SMURD a transferat un pacient de 14 ani de la Spitalul Clinic „Căi Ferate” din Pașcani către Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Medicii de pe elicopterul SMURD l-au găsit pe adolescent în comă post resuscitare”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Jonathan Pârlea a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași și a intrat direct în secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat și ventilat mecanic. Medicii i-au făcut toate investigațiile necesare și băiatul pare sănătos tun.

Motivul pentru care Jonathan a intrat în comă va putea fi aflat abia în 12 zile! Medicii speră să nu fie prea târziu

La singura analiză care ar putea face lumină în cazul lui Jonathan Pârlea va ajunge rezultatul abia în 12 zile. Prin această analiză, medicii de la Spitalul „Sf. Maria” ar putea să vadă care a fost motivul pentru care adolescentul a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a intrat în sala de operații. Se bănuiește că băiatul a suferit o reacție adversă la medicamentația care se dă pacienților înainte de a li se administra anestezia și care se numește inducție anestezică.

„Pacientul se află în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași în stare extrem de gravă. Pacientul a fost investigat medical și i s-au recoltat analize în vederea depistării cauzei pentru care a făcut stop cardiorespirator. Testarea va indica dacă este vorba despre un șoc anafilactic. Rezultatul ajunge, din păcate, în 12 zile”, spune dr. Cătălina Ionescu, director medical la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Declarația oficială a Spitalului „Căi Ferate” din Pașcani: „Deocamdată nu putem face nicio declarație cu privire la acest caz”

În timp ce Jonathan se zbate între viață și moarte, la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani, conducerea unității medicale investighează întreaga situație prin care adolescentul a ajuns în stare critică, la scurt timp după ce a intrat în sala de operații. Nimeni nu are niciun răspuns momentan. Se pare că Jonathan nici nu a apucat intervenția chirurgicală, că a intrat imediat în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai avut cum să intervină. Din primele detalii reiese că băiatul ar fi făcut șoc anafilactic în momentul în care i s-au administrat medicamentele pentru inducția anestezică.

„Deocamdată nu putem face nicio declarație cu privire la acest caz. Unitatea noastră, prin management, face un protocol de analiză a cazului, iar când vom avea informații, le vom face publice. Suntem în plină anchetă acum”, spune dr. Cătălina Roșca, manager la Spitalul „Căi Ferate” din Pașcani.

Mesajul familiei lui Jonathan: „Oamenii fac greșeli, dar Dumnezeu poate face o minune cu Jonathan, azi, la Iași”

Părinții și întreaga familie a adolescentului din Pașcani se roagă pentru viața lui. Paginile lor de socializare sunt pline cu mesaje către cunoscuți, pe care îi roagă, îndurerați, să fie alături prin rugăciune de cel care până zilele trecute le lumina casa cu bucurie, tinerețe și entuziasm.

„Apel la RUGACIUNE! Jonathan Pârlea are 14 ani și are mare nevoie, în acest moment, de rugăciunile noastre. Ieri (n.r joi) a mers la spital pentru a fi operat de apendicită, însă din cauza unui dozaj prea mare de anestezie, Jonathan a făcut infarct pe masa de operație. A fost resuscitat și apoi dus de urgență la Spitalul «Sf. Maria» din Iași. În acest moment, creierul nu îi funcționează, fiind intrat în moarte cerebrală. Oamenii fac greșeli, dar Dumnezeu poate face o minune cu Jonathan, azi, la Iași! Distribuiți azi, mâine vă va mulțumi Jonathan!”, acesta este mesajul disperat al familiei lui Jonathan, care circulă pe site-urile de socializare.

Îngerii îl veghează, gândurile și rugăciunile părinților lui îl încurajează, dar nădejdea tuturor că băiatul se va face bine stă în Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *