Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un adăpost din Germania pentru refugiații din Ucraina a fost incendiat: o svastică a fost desenată inițial pe clădire
Un adăpost din Germania pentru refugiații din Ucraina a fost incendiat: o svastică a fost desenată inițial pe clădire

Un adăpost din Germania pentru refugiații din Ucraina a fost incendiat: o svastică a fost desenată inițial pe clădire

20 oct. 2022, 13:58, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Surse media anunță că un adăpost pentru refugiații ucraineni a fost incendiat în Germania și aproape întreaga clădire a fost afectată. Incendiul a avut loc în comuna Grob Strömkendorf, din Mecklenburg-Pomerania De Vest.

Poliția a anunțat joi dimineață, 20 octombrie, că, la solicitarea parchetului, un expert ar trebui să clarifice cauza incendiului. O anchetă preliminară privind suspiciunea de incendiere a fost deja deschisă.

Un adăpost din Germania pentru refugiații din Ucraina a fost incendiat

Incendiul a izbucnit miercuri, 19 octombrie, la ora 21.20, pe un perete exterior din clădirea principală a complexului hotelier „Schäfereck”. Din luna martie a acestui an, 14 refugiați din Ucraina au fost cazați în hotel. În seara incendiului, la fața locului se aflau și trei angajați ai Crucii Roșii.

Flăcările s-au extins rapid la acoperiș, care s-a aprins imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„După cum stau lucrurile, toți cei 14 rezidenți au fost scoși din unitate nevătămați. Nu s-a întâmplat nimic cu cei trei angajați”, a declarat un purtător de cuvânt al districtului Nordwestmecklenburg.

În ziua incendiului, polițiștii au vizitat proprietatea din cauza unei svastici desenate pe semnul de la intrare.

„De asemenea, din mulți ani de experiență ca pompier, presupun în prezent că incendiul a fost stabilit în mod deliberat”, a declarat administratorul districtului, Tino Schomann.

Locatarii au fost transferați într-o altă unitate imediat după incendiu. Operațiunea pompierilor a durat până la primele ore ale dimineții. Aproape 120 de pompieri și aproximativ 20 de vehicule de urgență au acționat la fața locului.

Ședință de urgență în Ucraina

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a organizat zilele acestea întâlniri de urgenţă cu scopul de a găsi modalităţi de a preveni ameninţarea unei întreruperi de curent la nivel naţional, pe fondul unui val de atacuri ruseşti cu rachete şi bombe care au vizat infrastructura energetică a Ucrainei

Fotografiile cu președintele Zelenski prezidând o întâlnire care discută despre criza energetică au fost postate miercuri pe canalul său oficial de Telegram. Descrierea postării precizează că Zelenski ”a discutat paşii necesari pentru a elimina consecinţele în cazul unei defecţiuni a sistemului energetic al Ucrainei” cu echipa sa.

„Lucrăm pentru a crea puncte de alimentare mobile pentru infrastructura critică a oraşelor şi satelor. Ne pregătim pentru diverse scenarii cu posibile consecinţe. Ucraina se va apăra Indiferent ce planifică şi face inamicul”, a subliniat el.

De asemenea, și președintele rus Vladimir Putin a convocat de urgenţă miercuri, 19 octombrie, o reuniune prin videoconferință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„Se planifică luarea în considerare a aspectelor legate de neutralizarea amenințărilor la adresa securității naționale în sfera migrației și reglementarea proceselor de migrație în interesul dezvoltării socio-economice a țării și al stabilității socio-politice”, se arată în raport.

Se pare că în cadrul unei ședințe anterioare a acestei comisii, Medvedev, a declarat că „se pregătește un nou proiect de lege cuprinzător, care ar trebui să reglementeze condițiile de intrare-ieșire și ședere a străinilor în țara noastră”.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că un adăpost din Germania pentru refugiații din Ucraina a fost incendiat.

Comentarii
  • Păi Germania are cu mult peste un milion de ruși și rusofoni care cu acte false că au avut în familie un strămoș german ( probabil un german sheperd dog ) au emigrat in Germania masiv acum 20 de ani , ăștia sunt coloana a cincea a CCCP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *