Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un actor ucrainean a murit. Pasha Lee şi-a scos vesta antiglonţ pentru a o oferi unui copil

Un actor ucrainean a murit. Pasha Lee şi-a scos vesta antiglonţ pentru a o oferi unui copil

14 mart. 2022, 12:17,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un actor ucrainean a murit după ce a fost împușcat de trupele armate din Rusia. Acesta şi-a dat jos vesta antiglonţ pentru a o oferi unui copil.

Pasha Lee a considerat că viaţa unui copil este mult mai însemnată decât a sa. Iar în timpul unui atac rusesc, actorul a fost împuşcat, la Irpin. Tragedia a avut loc în data de 6 martie 2022.

Un actor ucrainean a murit. Trupul lui Pasha Lee, găsit la cinci zile după atac

Pasha Lee şi-a dat viaţa pentru că un copil ucrainean să trăiască. Trupul neînsufleţit al actorului a fost de negăsit timp de mai multe zile. Oleksandra Matviichuk, şefa Centrului pentru Libertăţi Civile, a transmis prin intermediul reţelei de socializare Twitter că Pasha Lee a fost găsit după cinci zile de la atacul rusesc. Ea a menţionat că actorul Pasha Lee a fost ucis în timpul unei evacuări din oraşul Irpin.

„Am găsit cadavrul lui Pasha Lee. A ajutat copiii să iasă din case în timpul evacuării oamenilor din Irpin. Evacuarea pe care ruşii au perturbat-o prin bombardarea civililor. Pasha şi-a scos vesta antiglonţ şi i-a pus-o pe copilul pe care-l ducea”, a scris Matviichuk pe Twitter.

Reamintim faptul că Irpin, este un oraș situat la 20 km (12 mile) nord-vest de Kiev în care locuia Pasha Lee, a fost bombardat timp de mai multe zile de artileria rusă. S-au observat scene șocante, care au distrus familii.

Locuitorii au putut să iasă din Irpin, precum și din orașul de nord-est Sumy, săptămâna trecută, ca parte a unui coridor de evacuare rusesc, îndreptându-se spre orașul central Poltava.

În ultima sa postare pe Instagram, actorul a postat o fotografie în care se afla el și un coleg cu mesajul „vom fi bine și totul va fi bine în Ucraina”.

Cine a fost Pasha Lee

Pasha Lee a fost un ucrainean în vârstă de 33 de ani. Acesta se înrolase în Forţele de Apărare Teritorială ale armatei ucrainene pentru a-și apăra țara. El a fost un cunoscut actor de film, cântăreţ şi compozitor. A fost activ în Teatrul Koleso din Kiev şi a jucat şi în numeroase reclame.

Printre producţiile cinematografice în care a apărut se pot numără „The Pit” (2006) de Valentyn Vasyanovych, „Shadows of Unforgotten Ancestors” de Lyubomyr Levytsky, „Zvychayna sprava” (2012), tot de Valentyn Vasyanovych, „The Fight Rules” de Oleksey Shaparev şi „2016 Shpa” (2016) „‎Meeting of classmates” (2019).

Una dintre ultimele sale apariţii a fost serialul de televiziune „Provincial” (2021).

Mai mulţi ofiţeri ucraineni au fost capturaţi de armata rusă

Reamintim faptul că în aceste zile, mai mulţi ofițeri de informații ai Forțelor Armate ale Ucrainei au fost capturaţi de soldaţii ruşi. Unul dintre ei a povestit ce se întâmplă în batalionul 132, acolo unde se afla prizonier și cum se comportă angajații preşedintelui Vladimir Putin cu el.

”Aș dori să salut părinții și rudele mele. Totul este în ordine cu mine, mă tratează bine, îmi dau de mâncare, totul este minunat. Cred că este mai bine să rezolvăm războiul prin negocieri pașnice, și nu prin agresiune armată”, a declarat Taran Alexander.

Printre sutele de victime din războiul izbucnit în țara vecină și un actor ucrainean a murit. Familia este profund îndurerată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *