Prima pagină » Sanatate » Umflătură după ureche. Din ce motive poate apărea un nod în această zonă?

Umflătură după ureche. Din ce motive poate apărea un nod în această zonă?

08 dec. 2022, 10:00,
în Sanatate

O umflătură după ureche apare brusc atât la copii, cât și la adulți. Acesta se mărește treptat, își poate schimba forma și poate fi dureroasă, astfel încât este esențială asistența medicală. Cel mai frecvent, un nodul din spatele urechii este un simptom al unui chist, al unei inflamații a ganglionilor limfatici din cauza unei forme avansate de otită medie, fistulă, lipom sau oreion.

La copii, o umflătură în canalele urechii apare în timpul dentiției, a unei boli orale sau a unei răceli. La adulți, o umflătură în spatele urechii apare în cazul tulburărilor sistemului imunitar, hiperhidrozei, dezechilibrului hormonal sau furunculozei. În cazul în care nodulul a crescut din cauza inflamației ganglionilor limfatici, acesta este imobil, dur în interior și hiperemic în exterior. Copiii devin în general slabi, nu au poftă de mâncare și au febră. Tabloul clinic este completat de nasul care curge, urechi înfundate cu inflamație a ganglionului limfatic parotid din cauza otitei medii.

femeie care tine cu mainele urechea in spatele careia are o umflatura

În timpul consultației, medicul ORL va face un interviu și va examina nodul

Umflătură după ureche. Cele mai frecvente cauze care provoacă manifestarea deranjului

Uneori, medicul ORL diagnostichează o umflătură în spatele urechii care se datorează mastoiditei, o leziune infecțioasă a procesului mastoidian. Apare în cazul unei inflamații a urechii medii sau a gâtului. De asemenea, simptomul poate indica o demență vasculară.

Pielea de deasupra urechii se umflă, urechea doare, apare un disconfort la nivelul capului și tinitus. Afecțiunea necesită asistență medicală imediată, în caz contrar existând riscul de complicații intracraniene și de pierdere a auzului.

femeie care tine cu mainele urechea

Un consult cu un otorinolaringolog este necesar în primul rând pentru a exclude bolile urechii

Dacă nodulul crește în apropierea sau sub lob, este probabil cauzat de angină, cu inflamarea ganglionilor limfatici amigdalieni. O umflătură asociată cu o inflamație a glandelor sebacee. Canalele sebacee din spatele urechii se inflamează din cauza transpirației excesive. Se formează o umflătură grasă care poate fi identificată printr-un punct alb-roșu în centrul umflăturii. Este fierbinte, iar durerea apare atunci când dimensiunea sa crește.

Un consult cu un otorinolaringolog este necesar în primul rând pentru a exclude bolile urechii, nasului și gâtului. Dacă este necesar, medicul va îndruma pacientul către specialiști.

Cum are loc diagnosticul? Metodele de tratament indicate de mediul ORL

În timpul consultației, medicul ORL va face un interviu și va examina nodul. Pentru a aduna istoricul medical, specialistul va clarifica dacă există dureri la apăsare și dacă au existat boli infecțioase. El sau ea va lua în considerare, de asemenea, dacă nodul din spatele urechii este moale sau tare și dacă este stâlcit sau strâns aplatizat.

După care, medicul va trimite pacientul la un test de sânge pentru a diagnostica inflamația. Se poate efectua o ecografie sau o radiografie pentru a diagnostica cauza nodulului. Numai după ce a determinat natura și cauza nodulului din spatele urechii, medicul va elabora o tactică de tratament.

femeie care tine cu mainele urechea

Uneori, medicul ORL diagnostichează o umflătură în spatele urechii care se datorează mastoiditei

Terapia medicamentoasă este eficientă în inflamația ganglionilor limfatici, a organelor ORL, a bolilor infecțioase sau virale. În acest caz, se prescriu antibiotice de ultimă generație din diferite grupe, care opresc procesul inflamator, reduc dimensiunea nodulului și ameliorează durerea. Îngroșarea nu dispare imediat, ci după câteva săptămâni.

La copii, dacă umflătura după ureche a apărut ca urmare a unei răceli, afecțiunea este tratată medical. Specialistul alege medicamente pentru a elimina simptomele bolii, iar odată cu boala dispare și neoplasmul. Este important de reținut faptul că este contraindicat să faceți comprese termice. De asemenea, nu aplicați o sticlă de apă caldă, nu frecați cucuiul în spatele urechii.

persoana care picura picaturi in urechea unei persoane

La copii, o umflătură în canalele urechii apare în timpul dentiției, a unei boli orale sau a unei răceli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *