Prima pagină » Eveniment-Social » UMF Iași inaugurează Centrul Cultural „I.I. Mironescu”

UMF Iași inaugurează Centrul Cultural „I.I. Mironescu”

04 apr. 2022, 17:11,
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Joi, 7 aprilie 2022, va avea loc inaugurarea Centrului Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Deschiderea oficială a Centrului Cultural va avea drept invitați conducerea și membrii comunității academice ai UMF Iași. La acest eveniment se vor prezenta expoziții inedite și spectacol non-verbal intitulat „Stația clovnilor”. Invitații alături de studenții mediciniști se vor scufunda într-o lume a artei.

Centrului Cultural al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași poartă numele marelui autor, scriitor, profesor și medic Eugen I. Mironescu. Acesta este recunoscut pentru activitățile lăudabile pe care le-a avut în timpul vieții sale. A publicat lucrări știinţifice valoroase, a susţinut numeroase conferinţe de popularizare în ţară și a condus o staţiune balneară și a construit un sanatoriu din bani proprii. Eugen Mironescu a înfiinţat un serviciu de tratament antiparazitar și un cabinet pentru tratamentul cu băi terapeutice și medicaţie gratuită.

Un spectacol inedit la inaugurarea Centrului Cultural „I.I. Mironescu”

:Centru Cultural „I.I. Mironescu”de la UMF Iași va găzdui patru expoziții excepționale

Centru Cultural „I.I. Mironescu”de la UMF Iași va găzdui patru expoziții excepționale

Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al UMF Iași va fi inaugurat joi, 7 aprilie 2022, începând cu ora 18.00. Evenimentul va începe cu o deschidere oficială, iar principalii invitați sunt conducerea și membrii comunității academice ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, reprezentanți ai autorităților județene și locale din Iași, Neamț și Tazlău, reprezentanți ai instituțiilor culturale și media partenere, persoane interesate.

După deschiderea oficială, invitații sunt așteptați la spectacolul non-verbal „Stația clovnilor”. Acest spectacol este organizat împreună cu Teatru pentru copii și tineret „Luceafărul” din Iași. Organizatorii evenimentului au decis să prezinte spectacolul în două runde, primul va începe de la ora 19.30 dedicat invitaților, iar la ora 21.00 sunt așteptați studenții mediciniști. Este un spectacol unic și deosebit având în vedere că este unul non-verbal, prin urmare studenții de la liniile de predare în engleză și franceză nu vor avea „barieră” de limbă. Spectacolul în regia Anei Crăciun Lambru are drept scop apropierea publicului de lumea visării, a jocului și veseliei.

„Stația clovnilor e un spectacol pe care o să vrei să-l vezi din nou și din nou. Te vei îndrăgosti de un personaj sau de toate deopotrivă. Vei râde de bătrânelul ce pierde trenul și vei căpăta alături de el o poftă nebună de joacă și de visare insuflate de clovnii ce apar din toate părțile când timpul se oprește în loc. Stația clovnilor îți va pune inima la locul ei și îți va purta mintea departe, într-o lume în care totul e mai frumos atunci când îmbrățișezi copilul din tine!”, a declarat Ana Crăciun Lambru.

La acest eveniment se vor prezenta expoziții inedite și spectacol non-verbal intitulat „Stația clovnilor”

La acest eveniment se vor prezenta expoziții inedite și spectacol non-verbal intitulat „Stația clovnilor”

Expoziții deschise la Centru Cultural „I.I. Mironescu”, de la UMF Iași

Ultima expoziție este reprezentată de pictură  „Art therapy”, este mai specială pentru că o expun studenți și absolvenți ai specializării Pictură de la Facultatea de Arte Vizuale și Design

Ultima expoziție este reprezentată de pictură  „Art therapy”, este mai specială pentru că o expun studenți și absolvenți ai specializării Pictură de la Facultatea de Arte Vizuale și Design

Centru Cultural „I.I. Mironescu”de la UMF Iași va găzdui patru expoziții excepționale. Expoziția foto-documentară și de carte prezentată de dr. Richard Constantinescu și Carmen Voroneanu doresc să arate invitaților o altă perspectivă a lumii în care trăim. Cea de-a doua expoziție care este reprezentată de fotografii colorizate este alaborată de Daniel-David Grigorciuc care este un talentat artist vizual.

Expoziția de sculptură este expusă de Ana Maria Negară care este un sculptor inedit. Ultima expoziție este reprezentată de pictură  „Art therapy”, este mai specială pentru că o expun studenți și absolvenți ai specializării Pictură de la Facultatea de Arte Vizuale și Design de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Coordonatorii proiectului sunt: conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, asist. dr. Cristian Alexii, lab. dr. George Cernat.

Centrul Cultural al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași poartă numele marelui autor, scriitor, profesor și medic Eugen I. Mironescu. Acesta este recunoscut pentru activitățile lăudabile pe care le-a avut în timpul vieții sale. A publicat lucrări știinţifice valoroase, a susţinut numeroase conferinţe de popularizare în ţară și a condus o staţiune balneară și a construit un sanatoriu din bani proprii. Eugen Mironescu a înfiinţat un serviciu de tratament antiparazitar și un cabinet pentru tratamentul cu băi terapeutice și medicaţie gratuită.

Inaugurarea Centrului Cultural „I.I. Mironescu” reprezintă un adevărat motiv de bucurie pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *