Prima pagină » Local » UMF Iași face angajări! Au fost scoase la concurs mai multe posturi vacante
UMF Iași face angajări! Au fost scoase la concurs mai multe posturi vacante

UMF Iași face angajări! Au fost scoase la concurs mai multe posturi vacante

12 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași face mai multe angajări. Au fost scoase la concurs două posturi de bibliotecar. Persoanele care doresc să ocupe aceste posturi trebuie să fie absolvente de studii superioare, să aibă un curs de biblioteconomie/bibliotecar cu certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Educației, să știe să utilizeze calculatorul și să cunoască limba engleză.

UMF Iași face angajări pentru mai multe posturi vacante

Persoanele care își doresc unul dintre posturile scoase la concurs de UMF Iași își pot depune dosarele de concurs până în data de 19 iunie 2024. Selecția acestora va avea loc pe 21 iunie 2024. Rezultatele secției de dosare se vor face publice în data de 25 iunie 2024, contestațiile putând fi depuse o zi mai târziu, 26 iunie 2024. În data de 27 iunie 2024, candidații vor afla rezultatele de după contestații. Proba scrisă a concursului de angajare va avea loc în data de 28 iunie 2024, ora 9.00. Cea practică se va desfășura la aceeași dată, dar de la ora 13.00.

Candidații vor afla rezultatele acestora în data de 1 iulie 2024. Eventualele contestații vor fi depuse în data de 2 iulie 2024, urmând ca pe 3 iulie 2024 să se facă publice rezultatele de după contestații. Ultima probă a concursului de angajare, interviul, va avea loc în data de 4 iulie 2024, ora 10.00. Rezultatele acesteia se vor afișa o zi mai târziu, 5 iulie 2024. Depunerea contestațiilor privind rezultatul interviului se va putea face în data de 8 iulie 2024. Astfel că pe 9 iulie se vor afișa rezultatele de după contestații, urmând ca în data de 10 iulie 2024 să se afle cine va ocupa cele două posturi de bibliotecar care au fost scoase la concurs.

Ce condiții generale trebuie să îndeplinească participanții

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții generale. Astfel, pot participa la concurs persoanele care au cetăţenia română sau a unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene și cele care cunosc limba română, scris și vorbit.

Totodată, candidații trebuie să aibă capacitate de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, și să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate.

Candidații trebuie să îndeplinească toate condiţiile de studii, de vechime în specialitate şi, după caz, alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs, inclusiv condiţiile de exercitare a profesiei.

Trebuie specificat faptul că nu pot ocupa postul scos la concurs de UMF Iași persoanele care au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, contra umanităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face o persoană candidată la post incompatibilă cu exercitarea funcţiei contractuale pentru care candidează, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Nu pot candida la concursul de angajare organizat de UMF Iași persoanele care execută o pedeapsă complementară prin care a fost interzisă exercitarea dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sau faţă de care nu s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii și nici cele care au comis infracţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/2019, privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru domeniile prevăzute la art. 35 alin. (1) lit. h) din Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *