Prima pagină » Local » UMF Iași a lansat o licitație de peste 56 milioane de lei pentru renovarea Policlinicii Stomatologice ” La Boltă”

UMF Iași a lansat o licitație de peste 56 milioane de lei pentru renovarea Policlinicii Stomatologice ” La Boltă”

19 iul. 2024, 15:25,
în Local

Policlinica Stomatologică ”La Boltă” va fi reabilitată printr-o licitație lansată de UMF Iași. Valoarea investiției depășește suma de 56 de milioane de lei, aproximativ 11 milioane de euro.

În urmă cu un an a fost terminată renovarea clădirii de lângă. Clădirea se afla într-o avansată stare de degradare, fiind un adevărat pericol pentru personalul medical și pentru pacienții care îi treceau pragul, iar Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a întocmit un proiect de reabilitare și consolidare în valoare de 3,5 milioane de euro.

UMF Iași a lansat o licitație de peste 56 milioane de lei pentru renovarea Policlinicii Stomatologice ” La Boltă”

Conform datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), UMF Iași a lansat o licitație de peste 56 de milioane de lei pentru renovarea Policlinicii Stomatologice ” La Boltă”. În caietul de sarcini se arată faptul că suprafața totală a terenului este de peste 2400 de mp, iar construcția are 1215 mp fiind formată din Demisol, Parter și 4 Etaje. Dreptul de administrare a clădirii aparține UMF Iași

” Terenul are suprafața de 2418 mp, pe amplasament se află construcția C1 cu Sc = 1215 mp (D+P+4E), drept de administrare Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.

Amplasamentul este liber de orice sarcini sau interdicții ce afectează implementarea operațiunii, nu face obiectul unor litigii având ca obiect dreptul invocat de către solicitant pentru realizarea proiectului, aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești și nu face obiectul revendicărilor potrivit unor legi speciale în materie sau dreptului comun. Amplasamentul se află în zona de servitute aeronautică civilă aferentă aerodromurilor/aeroporturilor – zona ÎI – zona de evaluare și avizare.” se arată în caietul de sarcini.

Imobilul se află în interiorul sitului arheologic „Centrul Istoric și Curtea Domnească” – IS-5-A-03504. Amplasamentul este situat în zona centrală cu numeroase valori de patrimoniu arhitectural înscrise în lista de monumente istorice. Imobilul este monument istoric: IS-II-m-B-03916 – Casa Asigurării Meșteșugarilor, Policlinica Stomatologică și se află în zona de protecție a monumentelor istorice.

Ce exact se renovează de către UMF Iași la Policlinica Stomatologică ”La Boltă”

În caietul de sarcini se prezintă cu exactitate lucrurile care se renovează de către UMF Iași la Policlinica Stomatologică ”La Boltă”. Lucrările sunt împărțite în funcție de ce se renovează. Vorbim despre lucrări de infrastructură, suprastructură, lucrări interioare sau izolație termică și consolidare seismică.

Infrastructură

Pentru prevenirea infiltrării apei de suprafață, se vor realiza trotuare etanșe în jurul clădirii, cu o pantă de 2% spre exterior, etanșate cu mastic bituminos. La fundații și pereții de la demisol, sub cota terenului amenajat, se va instala un sistem hidroizolant perimetral din membrane bituminoase protejate cu membrane HDPE, pe un strat de tencuială din mortar MS de 5 cm. Un lift de persoane va fi instalat prin desfacerea plăcii pe sol și realizarea unei băi de lift cu adâncimea de 1,40 m. Treptele de acces vor fi refăcute complet din beton armat, iar defectele din elementele existente din beton armat vor fi remediate.

Suprastructură

Grinzile principale și secundare vor fi consolidate cu fibre de carbon pentru creșterea capacității la forțe tăietoare. Se vor introduce stâlpi din beton armat la intersecțiile zidurilor și lângă goluri pentru ductilizarea pereților portanți din zidărie de cărămidă. Un lift interior va fi instalat prin desfacerea planșeelor din beton armat, cu borduri orizontale din beton armat pentru golul rezultat. Scările interioare vor fi refăcute conform cerințelor ISU și siguranței în exploatare. Pereții fisurați sau erodați vor fi refăcuți sau injectați cu mortar fluid, iar zidăria dislocată sau crăpată mai mult de 1 cm va fi refăcută. Se vor face goluri de uși și ferestre conform propunerilor arhitecturale, cu borduri de beton armat și asigurarea unei rezemări de minim 40 cm de fiecare parte.

Elemente de acoperiș și termoizolație

Şarpanta și planșeele din lemn vor fi complet înlocuite și tratate ignifug și împotriva dăunătorilor. Acoperișul va fi refăcut cu șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă ceramică, iar zonele neconforme ale centurilor de beton armat din pod vor fi reparate. Se va implementa un sistem de degivrare și evacuare a apelor pluviale din tablă de zinc. La exterior, tâmplăria va fi înlocuită cu lemn stratificat de stejar, vopsit maro, cu geam termopan tripan. Fațadele și decorațiunile arhitecturale exterioare vor fi restaurate, iar tencuielile deteriorate vor fi refăcute.

Lucrări interioare

Se vor înlocui finisajele degradate și elementele instabile. Pardoselile vor fi realizate din covor PVC omogen, antistatic și lavabil, iar tavanele false casetate și lise vor fi antibacteriene. Pereții vor fi tencuiți și finisaţi cu vopsea lavabilă, iar în grupurile sanitare și zonele medicale vor avea tapete din PVC. În sala de radiologie, pereții vor fi placați cu plumb sau HPL rezistent la radiații X. Tâmplăria interioară va fi din lemn stratificat, cu uși prevăzute cu geam de vizualizare și amortizor de revenire.

Izolație termică

Pereţii exteriori vor primi o tencuială pe bază de perlit expandat pentru izolarea termică și fonică, păstrând arhitectura inițială a clădirii, cu un strat de 3 cm. Această soluție oferă multiple avantaje, inclusiv protecție împotriva focului, rezistență la apă și o excelentă permeabilitate la vaporii de apă. Se vor lua măsuri speciale pentru asigurarea continuității stratului termoizolant și pentru remedierea zonelor afectate de igrasie ale soclului înainte de aplicarea izolației.

Valoarea totală pe care UMF Iași o are disponibilă pentru renovarea Policlinicii Stomatologice ” La Boltă” este de 59.610.685 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`