Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a anunțat numărul absolvenților de liceu care și-au depus dosarele. Astfel, UMF Iași a înregistrat peste 2.200 de candidați pe locurile oferite la admitere.
Perioada înscrierilor s-a desfășurat anul acesta între 1 și 17 iulie și instituția de învățământ universitar a anunțat că anul acesta au o concurență aproximativă de 3,59 persoane/loc bugetat. Dintre specializările puse la dispoziție, cele mai multe dosare au fost depuse la Medicină, cu un total de 1.166 de dosare finalizate.
UMF Iași a înregistrat puțin peste 2.200 de candidați pe locurile oferite
Înscrierea la Admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pentru anul universitar 2022-2023 s-a desfășurat din prima zi a lunii iulie și până pe data de 17 iulie. Având în vedere că s-a încheiat procesul depunerii dosarelor, aceștia au anunțat numărul total de candidați pe care i-au înregistrat anul acesta. Numărul depășește 2.200 de persoane.
Dintre acestea, la Medicină sunt 1.166 de dosare finalizate (concurență de 3,59/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală sunt 275 de candidați (concurență de 3,93/loc bugetat), la Nutriție și Dietetică sunt 46 de dosare depuse (concurență de 3,29/loc bugetat), la Medicină Dentară sunt 344 de doritori (concurență de 3,34/loc bugetat), la Asistență de Profilaxie Stomatologică sunt 3 dosare finalizate (concurență de 0,25/loc bugetat), la Tehnica Dentară sunt 64 de înscriși (concurență de 1,73/loc bugetat), la Farmacie sunt 31 de dosare (concurență de 0,40/loc bugetat), la Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic sunt 38 de înscriși (concurența de 1,52/loc bugetat), la Bioinginerie sunt 119 dosare depuse (concurență de 1,53/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare sunt 121 candidați (concurență de 1,53/loc bugetat).
Totalul celor înscriși este de 2.207, iar testul grilă va avea loc duminică, pe 24 iulie.
UMF Iași nu mai prezintă un interes atât de mare pentru studenții români și străini
După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, în data de 24 iulie se va desfășura proba scrisă. Pe baza programului de studiu pe care l-au ales, disciplinele de concurs diferă. Astfel, pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară examenele vor fi la Biologie clasa a XI-a, în mod obligatoriu și, la alegere, la Fizică sau Chimie organică. Pentru programul de studiu Farmacie, probele scrise vor fi susținute, în mod obligatoriu, la Chimie organică și, la alegere, la Biologie vegetală sau Biologie. Pentru programele de studiu Asistență Medicală Generală, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică, Asistență de Profilaxie Stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, proba va fi la alegere între Biologie și Chimie organică. Pentru programele de studiu Balneo-fiziokinetoterapie, Audiologie și protezare auditivă proba va fi susținută la Biologie, iar la programul Bioinginerie, proba va fi la alegere între Matematică și Biologie.
UMF Iași a înregistrat peste 2.200 de candidați, dar, rămâne de văzut, care dintre aceștia vor urma studiile, în urma susținerii probelor scrise.
Dacă în anii trecuți bătaia pe locurile de la UMF Iași era una acerbă, problemele din ultima perioadă au făcut ca studenții să nu mai fie atât de interesați de instituția de învățământ ieșeană. Cu toate acestea rectorul UMF Iași, profesorul universitar doctor Viorel Scripcariu, este în lumea lui și consideră că cifrele sunt „foarte bune“.
„Tabloul înscrierilor ne arată interesul constant al tinerilor pentru specializările medicină și medicină dentară, unde avem concurența cea mai mare, dar și pentru celelalte specializări din generoasa noastră ofertă educațională. Sigur, este un trend descendent îngrijorător la Facultatea de Farmacie, o situație pe care o întâlnim și la celelalte universități de medicină și farmacie tradiționale din țară și care nu are legătură cu calitatea actului didactic. Și în acest an ne vom mobiliza astfel încât concursul de admitere să decurgă fără probleme”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.
La informatica sunt 5 / loc . 1500 de candidați pe 300 de locuri total ( buget + taxa). Poate aflați cu ocazia asta de ce au redus Nr de locuri de la info. Anul trecut erau aproape 400. Și e atât de căutată și în plus toți absolvenții își găsesc de munca .
da, in curand ne vor opera informaticienii de apendicita … :_))