Prima pagină » Local » UMF Iași a făcut public numărul de locuri disponibile pentru licență, în anul universitar 2022-2023
UMF Iași a făcut public numărul de locuri disponibile pentru licență, în anul universitar 2022-2023

UMF Iași a făcut public numărul de locuri disponibile pentru licență, în anul universitar 2022-2023

26 mai 2022, 15:52,
în Local

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași) a făcut numărul de locuri disponibile pentru licență aprobat de Ministerul Educației și Cercetării pentru studii universitare de licenţă în anul universitar 2022-2023.

Astfel, în următorul an universitar, UMF Iași va pune la dispoziția viitorilor studenți 820 de locuri fără taxă și 533 locuri cu taxă în lei.

UMF Iași va aloca absolvenții liceelor din mediul rural, în următorul an universitar, 53 de locuri fără taxă

Din cele 820 de locuri fără taxă, 53 se adresează absolvenților de licee din mediul rural. Astfel, elevii de la țară vor avea la dispoziție 11 locuri pentru cei care doresc să studieze Medicina, 6 locuri pentru Asistență Medicală Generală, 3 locuri pentru Nutriție și Dietetică, 7 locuri pentru Medicină Dentară, 8 locuri pentru Tehnică Dentară, 3 pentru Asistență de Profilaxie Stomatologică, 6 locuri pentru Farmacie, 3 locuri pentru Cosmetică Medicală și Tehnologia Produsului Medical și 6 locuri pentru Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

De asemenea, 10 locuri sunt alocate absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială, un loc pentru Medicină, un loc pentru Asistență Medicală Generală, un loc pentru Nutriție și Dietetică, un loc pentru Medicină Dentară, un loc pentru Tehnică Dentară, un loc pentru Asistență de Profilaxie Stomatologică, unul pentru Farmacie, un loc pentru Cosmetică Medicală și Tehnologia Produsului Cosmetic, un loc pentru Balneofiziokinetoterapie și Recuperare și un loc pentru Bioinginerie.

Opt locuri puse la dispoziție pentru absolvenții rromi

UMF Iași va pune la dispoziția absolvenților rromi, în anul universitar 2022-2023, 8 locuri, acestea fiind repartizate după cum urmează: un loc pentru Medicină, unul pentru Asistență Medicală Generală, unul pentru Nutriție și Dietetică, două locuri pentru Medicină Dentară, un loc pentru Tehnică Dentară, unul pentru Farmacie, și un loc pentru Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

În ceea ce îi privește pe românii de pretutindeni, UMF Iași pune la dispoziție 58 de locuri: 3 locuri la Medicină, cu bursă, 2 locuri la Medicină Dentară, cu bursă, 28 de locuri la Farmacie, dintre care 25 de locuri cu bursă și 3 fără bursă, 7 locuri pentru Cosmetică Medicală și Tehnologia Produsului Cosmetic, unde 6 locuri sunt cu bursă și 1 fără bursă, 10 locuri la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, 8 cu bursă și 2 fără bursă, în timp ce la Bioinginerie vor fi disponibile 8 locuri, 7 cu bursă, 1 fără bursă.

Studenții străini au la dispoziție 635 de locuri, 315 cu predare în limba engleză, dintre care 200 la Specializarea Medicină, 70 pentru Medicină Dentară și 45 la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. De asemenea, UMF Iași va avea și 250 de locuri cu predare în limba franceză, 150 la Medicină și 100 la Medicină Dentară. Studenții internaționali care doresc să studieze în cadrul UMF Iași vor avea de achitat o taxă anuală în valută.

Numărul de locuri disponibile, pe specializări, în anul 2022-2023, la UMF Iași

În cadrul Specializării Medicină, cu predare în limba română, din totalul de 550 de locuri, 325 sunt locuri fără taxă, 192 cu taxă în lei, 3 locuri sunt alocate românilor de pretutindeni, 10 locuri sunt puse la dispoziția studenților care urmează cea de-a doua facultate, 10 locuri sunt adresate studenților cu taxă în valută, iar ultimele 10 locuri sunt alocate bursierilor statului român.

La Specializarea Asistență Medicală Generală sunt disponibile 200 de locuri, dintre care 70 fără taxă, 123 de locuri cu taxă în lei și 7 locuri cu taxă în lei pentru cea de-a doua facultate. În ceea ce privește Specializarea Nutriție și Dietetică, în anul universitar 2022-2023, vor fi alocate 50 de locuri, 14 fără taxă, 34 de locuri cu taxă în lei și 2 locuri cu taxă în lei pentru cea de-a doua facultate. În cadrul Specializării de Medicină Dentară, din totalul de 180 de locuri cu predare în limba română, 103 sunt fără taxă, 55 cu taxă în lei, 2 cu bursă pentru românii de pretutindeni, 5 cu taxă pentru cea de-a doua facultate, 10 cu taxă în valută și 5 cu bursă din partea statului român. Pentru Specializarea Tehnică Dentară, cu predare în limba română, vor fi disponibile 37 de locuri fără taxă, 41 de locuri cu taxă în lei și 2 locuri cu taxă pentru cea de-a doua facultate. Absolvenții care își doresc să urmeze Specializarea Asistență de Profilaxie Stomatologică, cu predare în limba română, vor avea alocate 30 de locuri, 12 fără taxă, 16 cu taxă în lei și 2 locuri cu taxă pentru cea de-a doua facultate urmată.

Pentru Specializarea Farmacie, cu predare în limba română, în anul universitar 2022-2023, vor fi alocate 165 de locuri, 77 fără taxă, 50 cu taxă în lei, 28 pentru românii de pretutindeni, 5 cu taxă pentru cea de-a doua facultate și 5 locuri cu taxă în valută. Specializarea Cosmetică Medicală și Tehnologia Produsului Cosmetic va avea alocate 60 de locuri, 25 cu taxă, 7 pentru românii de pretutindeni, 3 cu taxă în lei pentru cea de-a doua facultate și 5 cu taxă în valută.

UMF Iași alocă 90 de locuri pentru Specializarea Bioinginerie, dintre care 78 fără taxă, 3 cu taxă în lei, 8 pentru românii de pretutindeni și 1 pentru bursierii statului român. Pentru ultima specializare din cadrul UMF Iași, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, vor fi disponibile 120 de locuri cu predare în limba română, 79 locuri fără taxă, 29 cu taxă, 10 locuri pentru românii de pretutindeni, 2 locuri cu taxă în lei pentru cea de-a doua facultate și 1 loc pentru bursierii statului român.

La concursul de admitere din acest an procentul rămâne la fel ca până acum: 60 la sută din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) și 40 la sută din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică). O altă noutate pentru concursul de admitere din 2023 este modificarea bibliografiei. Manualul ”Barron’s-Anatomie şi fiziologie umană” pentru admitere la facultăţile de medicină, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, editura ”University Press” Târgu-Mureș, ediția 2022. Acesta va fi utilizat ca resursă bibliografică pentru concursul de admitere la proba de biologie la facultățile de Medicină și Medicină dentară, înlocuind manualul de Biologie pentru clasa XI-a. Manualul, care are prețul de 175 de lei, se găsește și la Librăria UMF Iași (deschisă de luni până vineri în intervalul orar 9:00-14:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`