Prima pagină » Eveniment-Social » UMF Iași a devenit membră a unei importante organizații internaționale
UMF Iași a devenit membră a unei importante organizații internaționale

UMF Iași a devenit membră a unei importante organizații internaționale

14 feb. 2024, 17:57,
în Eveniment-Social

Veste bună pentru întreaga comunitate a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Începând din această săptămână, Universitatea a devenit membră AMEE – Asociația Internațională pentru Educația în Profesiile din domeniul Sănătății.

AMEE este o organizație internațională dedicată promovării excelenței în educația medicală la nivel global. Având membri din peste 90 de țări de pe cinci continente, AMEE servește ca un forum extins pentru colaborarea între profesioniști din domeniul educației medicale, oferind acces la o gamă largă de resurse, cercetări și rețele de contact.

„Aderarea la AMEE reprezintă o oportunitate valoroasă pentru comunitatea noastră academică, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți, rezidenți și doctoranzi. Practic, avem acces la o bibliotecă vastă de resurse educaționale, inclusiv la jurnale academice precum «Medical Teacher» sau putem participa la programe de formare, ateliere și seminarii care acoperă o varietate de subiecte în educația medicală, de la metode de predare inovative până la evaluarea studenților și dezvoltarea curriculumului.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Avantajele membrilor AMEE

Acces la resurse educaționale de ultimă oră, esențiale pentru a rămâne la curent cu cele mai recente dezvoltări în pedagogia medicală, conferințe online, webinarii, și materiale de instruire.

Oportunități de formare profesională: programe de formare, ateliere și seminarii care acoperă o varietate de subiecte în educația medicală, de la metode de predare inovative până la evaluarea studenților și dezvoltarea curriculumului.

Rețea internațională: Fiind membru al AMEE înseamnă a face parte dintr-o rețea globală de profesioniști din educația medicală, facilitând schimbul de idei, colaborări de cercetare și dezvoltarea de parteneriate internaționale.

Îndrumare pentru inovare și strategii didactice: AMEE oferă îndrumări și sprijin pentru adoptarea ultimelor tendințe și inovații în educația medicală. Membrii pot beneficia de expertiza liderilor de gândire din domeniu pentru a implementa strategii didactice eficiente și pentru a îmbunătăți experiența educațională a studenților.

Influență în domeniul educației medicale: Aderarea la o organizație recunoscută internațional precum AMEE poate crește vizibilitatea și influența instituției membre în domeniul educației medicale. Membrii pot contribui la dezbaterea globală privind cele mai bune practici și politici în educația medicală.

Acces la granturi și finanțare pentru cercetare: AMEE oferă adesea informații și oportunități de finanțare pentru proiecte de cercetare și inovare în educația medicală, permițând membrilor să caute sprijin pentru inițiativele lor.

Scurt istoric AMEE

AMEE (The Association for Medical Education in Europe) a fost fondată în 1972 în Copenhaga, Danemarca. Inițial, AMEE a fost creată pentru a a reuni profesori din învățământul medical din Europa și pentru a promova cooperarea internațională în domeniul educației medicale.
De-a lungul anilor, AMEE și-a extins influența în întreaga lume, devenind o organizație globală cu membri în peste 90 de țări, de unde și schimbarea denumirii oficiale din

„Asociația pentru Educație Medicală din Europa” în „Asociația Internațională pentru Educația în Profesiile din domeniul Sănătății.”

Începând cu 1975, AMEE a organizat conferințe anuale care au devenit puncte de întâlnire importante pentru profesioniștii din domeniul sănătății și educație. Aceste evenimente au oferit o platformă pentru schimbul de idei, prezentarea cercetării și dezvoltarea profesională. În acest an, conferința anuală AMEE va avea loc la Basel, Elveția, în perioada 24-28 August 2024.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Anamaria Gavrilă la secția de votare din Hunedoara. Mesajul scurt transmis de lidera partidului POT
Playtech.ro
Modificări importante la plata RCA. Ce opțiuni noi vor avea șoferii pentru a achita polițele
observatornews.ro
Rezultate alegeri prezidenţiale 2025. Nicuşor Dan este matematic noul preşedinte al României
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Numeri secundele și rămâi fără bani. Ai grijă la cine te sună
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Scene incredibile la urna de vot, cu Ion Țiriac. Mesaj controversat transmis fără să scoată o vorbă
Playtech.ro
Top 4 plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi fac mai mult rău, sigur le ai şi tu
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
BOMBĂ în ziua alegerilor! Călin Georgescu ar putea fi arestat, a încălcat controlul judiciar
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Familia Sterp, din nou în culmea fericirii. Denisa și Iancu Sterp se pregătesc să devină părinți! Fanii i-au felicitat!
redactia.ro
Cum a apărut Mirabela Grădinaru la secția de vot din Făgăraș? Ce rochie a purtat
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`