Prima pagină » Titlurile zilei » Ultimul tun? Carne expirată la un restaurant de fițe din Iași! Localul Ciorbărie a fost amendat chiar înainte de suspendarea activității. Ce spune patronul?

Ultimul tun? Carne expirată la un restaurant de fițe din Iași! Localul Ciorbărie a fost amendat chiar înainte de suspendarea activității. Ce spune patronul?

25 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

O firmă din Iași care administrează restaurantul Ciorbărie a fost sancționată după ce a fost identificată o cantitate de aproximativ 30 de kilograme de carne expirată. Societatea este controlată de către un bârlădean și un bucureștean. Aceștia susțin că marfa nu a fost scoasă la vânzare. S-au ales cu o amendă de 5.000 lei. „Acolo s-a creat o confuzie. În ziua controlului noi nu mai lucram, în schimb ciorbăriile din București da, pe partea de livrări. Noi nu aveam cum să facem asta pentru că s-a închis complexul. Cei de la OPC au găsit două caserole care ieșiseră din termenul de refrigerare. Noi am pus la congelator ca să le ia angajații. Este o confuzie, nu am vândut nimănui carne stricată. Rămâne să vorbim cu un avocat să vedem ce se poate face pentru că, până la urmă, noi nu am vândut nimic”, a precizat George Buhu, asociat în firma Ospal Concept SRL

Probleme pentru patronii unui restaurant din centrul Iașului. La finalul săptămânii trecute, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași, sub coordonarea Instituției Prefectului Județul Iași, a efectuat o serie de controale, fiind vizați operatorii economici care desfășoară activități de alimentație publică. Printre restaurantele controlate se numără și Ciorbărie. În urma unui control succint, s-au descoperit probleme destul de serioase. Aproape 30 de kilograme de carne avea termenul de valabilitate expirat, jumătate din această cantitate era carne de vită pentru gulaș. În consecință, comisarii au aplicat o amendă de 5.000 lei. După control, ca o măsură generală de protecție, restaurantele au fost oricum închise pe o perioadă nedeterminată, decizia fiind luată cu mai mult timp în urmă.

Afacere luată în franciză

Restaurantul de la Iași a fost deschis sub umbrela unei francize. Ciorbărie a fost inaugurat în mai multe zone din țară. Afacerea de la Iași este administrată prin societatea Ospal Concept SRL, cu sediul în municipiul Iași, str. Vasile Lupu. Firma este controlată de către doi asociați: Ionuț Apostoleanu, din București, și George Octavian Buhuș, din Bârlad. La Iași, restaurantul Ciorbărie a fost deschis în toamna anului trecut.

„Ciorbărie este un brand românesc, fondat în 2016, care realizează peste 200 tipuri de supe, creme, borșuri și ciorbe, pe care le servește în restaurantele sale din România. Ingredientele folosite sunt, în cea mai mare parte, autohtone, cu mici excepții exotice, atunci când ciorba o cere, iar modul de gătire este lent. Nu se folosește niciun fel de aditiv, conservant, potențator sau concentrat, gustul fiind definit în totalitate de ingrediente naturale și bucătari pasionați. Pe lângă diversitatea de 10-16 tipuri de ciorbe zilnice, în meniu se mai găsesc pateuri și zacuscă de casă, meniuri cu sendvișuri incluse – pui, pulled pork, halloumi, somon sau pastrami, pâine integrală artizanală bio”, este prezentarea afacerii făcută de fondator.

Ce spun reprezentanții localului

Contactat telefonic, unul din asociații din firmă a lăsat de înțeles că situația nu a fost gravă, în ciuda cantității mari de carne expirată.

„Nu s-a găsit nimic. Era o caserolă uitată în frigider. Erau doar doi angajați când au venit în control. Au găsit două oale de ciorbă neetichetate. Oricum, noi suntem închiși în această perioadă”, a declarat Ionuț Apostoleanu. George Buhu, celălalt asociat din firmă, a adus completări. „Acolo s-a creat o confuzie. În ziua controlului noi nu mai lucram, în schimb ciorbăriile din București da, pe partea de livrări. Noi nu aveam cum să facem asta pentru că s-a închis complexul. Cei de la OPC au găsit două caserole care ieșiseră din termenul de refrigerare. Noi am pus la congelator ca să le ia angajații. Este o confuzie, nu am vândut nimănui carne stricată. Rămâne să vorbim cu un avocat să vedem ce se poate face pentru că, până la urmă, noi nu am vândut nimic”, a precizat George Buhu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`