Prima pagină » Local » Ultimul lot din Axa rutieră Iași – Suceava a fost finalizat. Consiliul Județean a recepționat lucrările pe tronsonul cu o lungime de 40 de kilometri – FOTO

Ultimul lot din Axa rutieră Iași – Suceava a fost finalizat. Consiliul Județean a recepționat lucrările pe tronsonul cu o lungime de 40 de kilometri – FOTO

01 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Ultimul lot, cu o lungime de 40 de kilometri, din Axa rutieră Iași – Suceava a fost finalizat. Recent, Consiliul Județean a recepționat lucrările

Consiliul Județean a recepționat lucrările de pe ultimul lot al Axei rutiere strategice Iași – Suceava, marcând finalizarea unui amplu proiect de infrastructură din județ. Lotul 3, cu o lungime de peste 40 de kilometri, traversează cinci comune, pe traseul DJ 281, de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281, de la DN 28B – Scobinți – Lespezi.

Ultimul lot din Axa rutieră Iași – Suceava a fost finalizat

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat la recepția lucrărilor de pe Lotul 3 alături de Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ, Andrei Cazacu, administratorul public al județului Iași, secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu, deputatul de Iași Alexandru Muraru, primarii comunelor de pe traseu, reprezentanții firmei de construcții și ai Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Iași.

„Infrastructura rutieră este primul indicator al unui județ dezvoltat și vom continua să investim cu prioritate în proiectele de modernizare a drumurilor județene. Axa rutieră strategică Iași – Suceava a fost inițiată în urmă cu aproape 10 ani, când s-a semnat un protocol, în acest sens, între județele noastre. De atunci, însă, mai mult s-a vorbit despre acest proiect și abia în ultimii patru ani am reușit să-l construim. Odată cu finalizarea lucrărilor la Axă, se deschid noi oportunități pentru comunitatea noastră. Facilităm mobilitatea și transportul, asigurăm conectivitatea între diferitele localități, dar și dezvoltarea economică. Le mulțumesc colegilor din Consiliul Județean și primarilor cu care am avut un parteneriat foarte bun în susținerea proiectului. Trebuie să le mulțumesc și locuitorilor din aceste 11 comune pentru răbdarea și încrederea pe care ne-au acordat-o pe parcursul implementării. Continuăm să construim împreună”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Lucrările de pe Lotul 3 al Axei rutiere Iași – Suceava au inclus și reabilitarea a patru poduri

Lucrările la Lotul 3 al Axei rutiere Iași – Suceava au inclus și reabilitarea a patru poduri, amenajarea de șanțuri și rigole, amenajarea de puțuri absorbante, drenuri longitudinale și podețe tubulare. Pentru asigurarea siguranței circulației au fost montate indicatoare, semnalizare rutieră și parapete de protecție.

Investiția pe cele trei loturi ale Axei rutiere strategice Iași – Suceava se ridică la aproximativ 326,5 milioane de lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Pe teritoriul județului Iași, prin acest proiect au fost modernizați, în total, 92 km de drum din comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Sirețel și Lespezi.

Amintim faptul că Lotul I al Axei Rutiere Strategice 1: Iași – Suceava include 29,584 km și asigură legătura dintre DJ 282, limita Municipiului Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D. În luna martie 2024, Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările de pe Lotul 2 al Axei rutiere strategice Iași – Suceava, cu o lungime de 20,001 kilometri. Acest lot include DJ 281D, între Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281 B, între Coarnele Caprei și Belcești, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de 64.305.090,05 lei, cu TVA.

Ultimul lot din Axa rutieră strategică Iași – Suceava a fost finalizat. Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările de pe tronsonul de 40 de kilometri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *