Prima pagină » Eveniment-Social » Ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta! Informații importante pentru părinți
Ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta! Informații importante pentru părinți

Ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta! Informații importante pentru părinți

04 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În doar cinci zile, începe noul an școlar, iar acestea sunt ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta. În cazuri excepționale, transferurile de la nivelurile antepreșcolar și preșcolar se pot face oricând, în timpul anului școlar, ținând cont de interesul superior al copilului.

Ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta

Elevii pot fi transferați de la o școală la alta doar pe durata vacanțelor școlare! În cazuri excepționale, transferurile de la nivelurile antepreșcolar și preșcolar se pot face, oricând, în timpul anului școlar, ținând cont de interesul superior al copilului.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Iași, transferul se poate face în orice moment, în cazul în care se schimbă domiciliul părinților sau în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza expertizei medicale efectuate de Comisia Medicală Județeană. Transferul se mai poate face de la clasele de învățământ liceal la clasele de învățământ profesional, cu durată de trei ani, reglementat, la sau de la învățământul de Artă, Sportiv şi Militar, de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv, la celelalte clase sau în alte situații excepționale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar.

„Încă suntem în vacanța școlară, deci, da, elevii încă se mai pot transfera” au transmis reprezentanții ISJ Iași.

Acte necesare pentru transferul de la o unitate de învățământ la alta

Actele necesare de transfer sunt următoarele: cererea de transfer, copii după actele de identitate ale elevului și părinților (certificat de naștere, carte de identitate), documente specifice din care rezultă situația școlară – foaie matricolă sau adeverință de studii, alte documente care pot proba situația medicală sau școlară a elevului/elevei şi care pot justifica necesitatea transferului.

În cazul unui transfer, acesta se face cu aprobarea Consiliului de Administrație al unității de învățământ la care se solicită transferul şi cu avizul consultativ al Consiliului de Administrație al unității de învățământ de la care se transferă. Consiliul de Administrație al unității de învățământ la care se solicită transferul motivează, în scris, refuzul de aprobare a cererii.

Școala primitoare este obligată, după aprobarea transferului, să solicite situația școlară a elevului în termen de cinci zile lucrătoare. Școala de la care se transferă elevul este obligată să trimită la școala primitoare situația școlară a elevului transferat, în termen de zece zile lucrătoare de la primirea solicitării. Elevul va participa la ore în calitate de audient până când școala la care s-a transferat va primi situația școlară de la unitatea de învățământ de la care s-a transferat.

În cazul copiilor victime sau martori ai violenței domestice, ISJ Iași aprobă transferul urgent, cu caracter temporar, la unitățile școlare recomandate de către instituțiile care oferă servicii sociale pentru prevenirea şi combaterea violenței domestice, conform procedurii stabilite de către Ministerul Educației.

Până se încheie vacanța de vară, sunt ultimele zile în care elevii pot fi transferați de la o școală la alta. În funcție de profilul clasei, elevii pot susține și un examen prin care pot dovedi cunoștințele sale, în special, dacă elevul este transferat de la o clasă cu un alt profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024