Prima pagină » Titlurile zilei » Ultimele tunuri date de primarul Ciprian Grosu la Rediu! O afacere a fost distrusă pe ultima sută de metri

Ultimele tunuri date de primarul Ciprian Grosu la Rediu! O afacere a fost distrusă pe ultima sută de metri

01 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Un bărbat din comuna ieșeană Rediu a pus lacătul pe afacere după ce primarul Ciprian Grosu a refuzat să-i emită autorizația de funcționare

Din ce în ce mai multe probleme și scandaluri ies la iveală în comuna condusă de primarul USR, Ciprian Grosu, timp de patru ani. În 2023, Grigore Bălănescu a fost nevoit să își închidă barul din Breazu din cauză că primarul în funcție a refuzat să îi emită autorizația de funcționare.

Un bărbat din comuna Rediu a pus lacătul pe afacere după ce primăria a refuzat să emită documentele de funcționare

Grigore Bălănescu, bărbatul din comuna Rediu, a povestit reporterilor BZI faptul că a fost nevoit să își închidă afacerea din cauza primarului Ciprian Grosu. Totul s-a întâmplat în anul 2023, când a vrut să deschidă un bar în satul Breazu din comuna Rediu, județul Iași. Bărbatul avea nevoie de autorizația de funcționare care trebuia emisă de primăria din localitate. Acesta a purtat o discuție cu Ciprian Grosu, privind documentele necesare. În primă fază, primarul i-a transmis lui Grigore Bălănescu faptul că poate deschide barul fără autorizația de funcționare, dar trebuie să tacă din gură și să treacă neobservat. Din cauză că Grigore Bălănescu îi spunea de problemele din localitate în fiecare discuție, Ciprian Grosu a refuzat emiterea autorizației de funcționare a locației.

„Primarul, dacă mă vede, nici nu vorbește cu mine. Ne-am mai certat, am avut o afacere, a vrut să mi-o închidă pentru că l-am tot presat că nu face drumuri și alte lucruri care nu erau bune în comună, nu face nimic. Inițial, primarul Ciprian Grosu, când am vrut să deschid barul în Breazu, mi-a spus să îl deschid așa, fără autorizație de funcționare, să tac din gură, să merg pe burtă, să nu se afle. Eu l-am deschis, dar nu l-am ținut mult pentru că îmi era frică de controale. Mi-am dat seama că ceva nu este bine că atunci când m-am dus să depun actele pentru autorizația de funcționare, în primărie nu mai exista cererea, nu a fost înregistrată nicăieri, angajații primăriei mi-au spus că nu au așa ceva, că nu este nicio cerere înregistrată. Voia să îmi ia 4.000 de lei taxă pentru o autorizație de funcționare care era înainte doar 100 și ceva de lei, 200 de lei maxim. Eu am vrut să deschid un bar în Breazu. Tot ce vă spun s-a întâmplat anul trecut”, a povestit Grigore Bălănescu.

Grigore Bălănescu a fost nevoit să își deschidă afacerea în altă comună

Din cauză că primarul Ciprian Grosu a refuzat să îi emită autorizația de funcționare pentru barul din satul Breazu, Grigore Bălănescu s-a văzut nevoit să închidă afacerea și să o deschidă într-o altă comună. Practic, în loc să faciliteze locuitorilor emiterea documentelor pentru deschiderea unor afaceri și pentru dezvoltarea comunei prin realizarea de noi locuri de muncă, primarul i-a pus lacătul pe bar lui Grigore Bălănescu.

„Până la urmă, am deschis în altă comună, nu am mai stat după primar și primărie. Primarul nu dădea nimic, nici nu mă băga în seamă. Avea motiv să nu îmi dea, avea o ciudă pe mine. Ne-am mai întâlnit și astă iarnă, când era blocat drumul, nu era deszăpezit la Tăutești, m-am certat cu el, el a ridicat tonul, dădea să înjure și când dădeam să îl filmez, vorbea frumos. Eu am sesizat niște probleme din comună de fiecare dată când îl vedeam sau mă întâlneam cu el, iar lucrurile astea lui nu i-au convenit deloc. Eu am vrut să deschid barul undeva la strada principală din Rediu, lângă biserică, pe dreapta”, a mai spus Grigore Bălănescu.

Contactat de reporterii BZI, Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, s-a arătat iritat de întrebarea privind refuzul emiterii autorizației de funcționare a barului deschis de Grigore Bălănescu. Acestea a transmis faptul că nu mai dorește să fie deranjat, fiind în concediu.

„Nu știu, doamnă. Nu mă mai deranjați atât, sunt în concediu. Și așa mă deranjați duminica, nu mă mai sunați pe mine, da? Pa”,  a spus Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Amintim faptul că, într-o ediție anterioară, Grigore Bălănescu a povestit reporterilor BZI faptul că a fost anunțat de funcționarii Primăriei Rediu că trebuie să achite contravaloarea tarifului de salubritate pentru patru persoane, în contextul în care acesta a făcut o cerere, în ianuarie 2024, pentru modificarea numărului de persoane la una singură. Probabil, și în acest caz, primarul Ciprian Grosu s-a răzbunat pe cel care îi aduce în atenție problemele din localitate?

Un bărbat din comuna ieșeană Rediu a pus lacătul pe afacere după ce primarul Ciprian Grosu a refuzat să-i emită autorizația de funcționare. Grigore Bălănescu nu a primit documentul din cauză că îi spunea mereu primarului problemele din localitate.

Comentarii
  • Ciaunarus la pușcărie. Vine Codrescu și cu oamenii lui o sa transparetizeze tot. Dr viccooll

  • Lapusneanu Marcel

    Fapta din anul 2023, dar ultimele tunuri sunt din 2024.
    Ce retarzi angajati mai au astia de la B Z I.
    am facut sex maine, dar copilul iese ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *