Prima pagină » Radio » Actualitate » Ultimele imagini cu Rudel Obreja în viață. Fostul pugilist a fost răpus de cancer

Ultimele imagini cu Rudel Obreja în viață. Fostul pugilist a fost răpus de cancer

13 mart. 2023, 09:41,
BZI.ro, în Radio

Din ultimele imagini cu Rudel Obreja în viață, care circulă în mediul online, se poate observa că fostul pugilist ajunsese de nerecunoscut. Fostul președinte al Federației Române de Box a murit răpus de cancer, maladie cu care a fost diagnosticat în 2022. Ultimii ani de viață au fost deosebit de dificili pentru Rudel Obreja, care fusese condamnat în dosarul Gala Bute.

Fostul pugilist și președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani. Acesta a trecut prin momente foarte grele în ultimele luni, condamnat definitiv la închisoare în dosarul Gala Bute și totodată diagnosticat cu cancer. Liga Profesionistă de Box a făcut anunțul trist și a transmis un mesaj emoționant în memoria sa.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box.

Ultimele imagini cu Rudel Obreja în viață

Rudel Obreja fusese eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Ulterior, în luna octombrie, fostul pugilist cerea autorităților să-l lase să părăsească țara pentru a se trata de cancer.

Atunci, potrivit avocatului său, starea de sănătate a fostului pugilist se agravase în ultima jumătate de ani, de când a fost eliberat temporar din închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul Gala Bute. Ca dovadă, într-o fotografie postată pe rețelele de socializare, fostul sportiv era de nerecunoscut.

Anul trecut, în luna septembrie, paparazzii Cancan.ro l-au surprins pe Rudel Obreja, iar pe chipul fostului boxer se putea citi încă de atunci multă durere. Teribila maladie de care suferea se agravase și îl afectase teribil, Rudel Obreja fiind extrem de slăbit. Anunțul morții fostului președinte al Federației Române de Box a fost făcut de familia sa.

Condamnat definitiv în dosarul Gala Bute

Ultimii ani de viață ai lui Rudel Obreja au fost extrem de dificili, având numeroase probleme cu legea. Fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box avea de ispășit o pedeapsă de cinci ani de detenție, fiind inițial condamnat, în 2015, la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, în dosarul Gala Bute.

În aprilie 2022, Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în acest dosar, fostul președinte al FR Box fiind acuzat de complicitate la luare de mită. În același dosar a fost condamnată și Elena Udrea. Evenimentul fusese organizat în 2011, cu ocazia meciului dintre Lucian Bute și francezul Jean Paul Mendy.

Născut pe 6 august 1965, la Galați, Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *