Prima pagină » National » Ultimele detalii despre ceremonia la care Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz de la Jocurile Olimpice
Ultimele detalii despre ceremonia la care Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

Ultimele detalii despre ceremonia la care Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

15 aug. 2024, 18:00,
în National

Gimnasta Ana Maria Bărbosu va primi vineri medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris, Comitetul Olimpic Român anunțând că a fost modificată ora începerii evenimentului.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat joi că gimnasta de 18 ani va primi mdalia olimpică în cadrul unei ceremonii care va avea loc vineri, 16 august, de la ora 15.30, pe esplanada Casei Olimpice din București. Inițial, ceremonia era programată de la ora 9.30.

Medalia îi va fi înmânată gimnastei de Octavian Morariu

Medalia îi va fi înmânată gimnastei de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internațional Olimpic.

Conform COSR, medalia care a intrat în posesia comitetului olimpic nu este fizic aceeași medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol.

Bărbosu şi echipa sa au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Amintim că Bărbosu şi echipa sa au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) motivând că o contestaţie depusă de antrenoarea sportivei Jordan Chiles, Cecile Landi, cu privire la rezultatele probei a fost făcută după termenul de un minut şi că americancei nu ar trebui să i se acorde nota de 13,766 care a propulsat-o pe locul al treilea.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu primeşte medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, ca urmare a deciziei Diviziei Ad Hoc a TAS. TAS a admis doar contestaţia gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu şi pe cea a Sabrinei Voinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *