Prima pagină » Eveniment-Social » Ultimele decizii, ale Inspectoratului Școlar Județean, legate de posibilitatea și în ce condiții se pot relua cursurile în școli și licee din județul Iași

Ultimele decizii, ale Inspectoratului Școlar Județean, legate de posibilitatea și în ce condiții se pot relua cursurile în școli și licee din județul Iași

07 sept. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean Iași anunță care este posibilitatea și în ce condiții se pot relua cursurile în școli și licee, în anul școlar 2020-2021

Decizii de ultimă oră, ale Inspectoratului Școlar Județean Iași, legat de modul în care este posibilă reluarea de cursuri în școli și licee, în anul școlar 2020-2021! Astfel, în perioada 7-30 septembrie vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare a școlilor. Scenariul pe care îl va alege fiecare unitate de învățământ va fi asumat de către profesorii școlii, de reprezentanții elevilor și părinților, cu implicarea autorităților locale. Ca noutate, Ministerul Educației a luat în calcul ca, în primele două săptămâni, cursurile să aibă loc doar on-line. În acest sens, o decizie finală va fi anunțată pe 10 septembrie.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași face analize legate de modul în care este posibilă reluarea de cursuri în școli și licee, în anul școlar 2020-2021. La acest moment, cu o săptâmână rămasă până la reluarea (în mod normal) a orelor nu a fost anunțată o decizie finală. Pe de altă parte, există o colaborare interinstituțională între ISJ și Instituția Prefectului pentru deschiderea în bune condiții a noului an școlar. Deja, în cadrul întâlnirii organizate de Instituția Prefectului-Județul Iași, inspectorul școlar general prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș a propus ca unitățile de învățământ să beneficieze de sprijin și consiliere. Asta pentru aplicarea măsurilor igienico-sanitare și de protecție prin implicarea comună a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică (DSP) și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

În perioada 7-30 septembrie vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare a școlilor din județul Iași

În acest context, având în vedere prevederile Ordinului comun nr. 5487/1494/2020 din 31 august 2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul școlilor și liceelor, în perioada 7-30 septembrie vor avea loc vizite de consiliere și monitorizare.

„Demersul comun al tuturor acestor instituții are ca principal scop găsirea celor mai bune soluții pentru ca școlile să poată primi elevii în condiții de siguranță, respectând normele stabilite de Ministerul Sănătății, dar și particularitățile fiecărei unități de învățământ în parte. Apreciind efortul constant al școlilor de a face față provocării unui «an școlar altfel», aceste întâlniri vor avea în vedere modalitățile de organizare a colectivelor școlare, configurarea programului, adaptarea spațiilor de a învățare, identificarea circuitelor de acces în școală, mijloacele prin care se va asigura protecția sanitară a copiilor și a cadrelor didactice”, a menționat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general.

Care sunt măsurile pe care unitățile de învățământ și ISJ le-au luat până în prezent cu scopul de a asigura reînceperea cursurilor în toate școlile din județ, în condiții igienico-sanitare adecvate

Scenariul pe care îl va alege fiecare unitate de învățământ, legat de reluarea cursurilor, va fi asumat de către profesorii școlii, de reprezentanții elevilor și părinților, cu implicarea autorităților locale.

„Ne interesează să aducem cât mai mulți copii la școală, dar în condiții de siguranță. Respectarea cu stricțete a măsurilor igienico-sanitare de către elevi și întreg personalul va condiționa participarea continuă a elevilor la cursuri în sălile de clasă. Scenariul pe care îl va alege fiecare unitate de învățământ va fi asumat de către profesorii școlii, de reprezentanții elevilor și părinților, cu implicarea autorităților locale. Părinții trebuie să ne fie parteneri în acest demers, avem încredere că prin dialog și analize realiste vom identifica, pentru fiecare clasă și școală, soluții educaționale adaptate contextului”, a mai punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector general.

Dincolo de toate acestea, ca noutate, Ministerul Educației a luat în calcul ca, în primele două săptămâni, cursurile să aibă loc doar on-line. În acest sens, o decizie finală va fi anunțată pe 10 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *