Prima pagină » Actualitate » Ultima zi de autorecenzare este pe 27 mai 2022! Amenzi uriașe pentru cei care refuză să se recenzeze
Ultima zi de autorecenzare este pe 27 mai 2022! Amenzi uriașe pentru cei care refuză să se recenzeze

Ultima zi de autorecenzare este pe 27 mai 2022! Amenzi uriașe pentru cei care refuză să se recenzeze

27 mai 2022, 09:59,
în Actualitate

Ziua de 27 mai 2022 este ultima zi de autorecenzare, ulterior recenzorii vor merge din ușă în ușă pentru a culeze informațiile. Statul român a pregătit amenzi uriașe pentru cei care refuză să colaboreze cu recenzorii.

În schimb, la nivel de judeţul Iași, 314.772 de persoane s-au autorecenzat. Dintre acestea, 159.425 au fost completate în mediul urban (50,6%) şi 155.347 în mediul rural (49,4%). La nivelul județului Iași, 52,1% dintre chestionare au fost completate de către populație, iar 47,9% au fost completate cu ajutorul unui recenzor ARA (AutoRecenzare Asistată). Judeţul Iaşi se situează pe locul 8, în funcţie de numărul chestionarelor completate

27 mai 2022, ultima zi de autorecenzare pentru români

Autoritățile au prelungit recent termenul prin care românii se autorecenzează. Totuși, ziua de 27 mai este ultima zi de autorecenzare. Începând cu data de 28 mai, recenzorii vor bate din ușă în ușă pentru a obține informaţii despre cei care stau în aceeași casă. Lucrurile nu sunt simple pentru că românii care refuză să colaboreze cu angajaţii statului riscă amenzi uriașe. Vorbim despre amenzi care pot porni de la 1.000 de lei și pot ajunge chiar și la 3.000 de lei.

Așadar, recenzorii vot bate la ușă pentru a cere mai multe tipuri de informații. Recenozorii sunt autorizaţi de statul român și au competența de a lucra cu datele personale cerute. Recensământul face referire la populația rezidentă care trăiește în țară. Recensământul este făcut pentru a oferi informații despre structura demografică, despre cea socio-economică, dar şi pentru a oferi statistici despre fondul locativ, gospodării, condiții de locuit și clădirile în care se află locuințele.

Recenzarea din ușă în ușă se face doar pentru persoanele care nu s-au autorecenzat. Așadar, dacă v-ați autorecenzat online, la ușa dumneavoastră nu se vor prezenta recenzorii.

Autorecenzarea a început pe data de 14 martie 2022

Autoritățile române au anunțat că pe data de 14 martie 2022 începe procedura de autorecenzare. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Autoritățile au transmis la acel moment că autorecenzarea este benefică din punctul de vedere că persoana care face acest lucru se poate ocupa singură de întregul proces și să ofere datele personale în formularul găsit pe site. De altfel, pentru cei care incă nu știu cum arată site-ul de autorecenzare, vă putem da câteva informate. Așadar, în prima secţiune găsim informaţii despre persoana de referință a gospodăriei, a doua secțiune include locul de reședință. În secțiunea cu numărul trei, cei care incă pot să se autorecenzeze vor putea introduce detaliile unice cum ar fi CNP, etc.

Autorecenzarea online asistată s-a putut realiza și în spații special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor ARA, sau de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. Așadar, data de 27 mai 2022 este ultima zi în care te mai poţi autorecenza, iar începând de pe data de 28 mai, lrecenzorii vor veni la ușa celor care nu au terminat procesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`