Prima pagină » Local » Ultima sută de metri a lucrărilor de pe Aeroportul Internațional Iași. Se toarnă beton pe platforma de parcare a avioanelor – FOTO

Ultima sută de metri a lucrărilor de pe Aeroportul Internațional Iași. Se toarnă beton pe platforma de parcare a avioanelor – FOTO

31 iul. 2020, 11:16,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Directorul Aeroportului Internațional Iași a declarat vineri, 31 iulie 2020, faptul că lucrările de pe aerogara ieșeană se află pe ultima sută de metri. În această seară se va turna betonul pentru a crea acces către hangarul Aerostar. La ora 22.00, finisorul va turna beton. Operațiunea se va desfășura în două etape a câte două zile fiecare. Data de intrare în hangar va fi 15 august, a transmis directorul Cătălin Bulgariu.

„În această noapte va începe turnarea betonului. Suntem în ultima sută de metri pentru a crea accesul către hangarul Aerostar. Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, canicula în timpul zilei şi azi-noapte ploaie, am luat luat decizia de a turna betonul la Aeroportul Iaşi pe timpul nopţii. În această seară la ora 22.00, finisorul va turna beton. Această primă etapă de turnare a betonului va dura 2 zile. Se va face în două etape a câte 2 zile. Noi păstrăm şi suntem în termen, astfel încât dată de intrare în hangar să fie 15 august.”, a declarat Cătălin Bulgariu, director Aeroport Internațional Iași.

Platforma de parcare avioane se va lega de hangarul Aerostar

Luna trecută a început un nou șantier la Aeroportul Iași. Proiectul unei platforme de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării va fi gata până la finalul anului 2020. O primă secțiune din proiectul de 50 milioane de lei va fi finalizată până pe 15 august. Proiectul a trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi demarat de firma austriacă Strabag AG

La Aeroportul Iași a fost demarat un nou șantier, iar în următoarele luni va fi finalizată platforma de parcare a avioanelor ce va lega hangarul Aerostar de pista aerogării. Proiectul trecut prin consiliul de administrație de la Aeroportul Iași are o valoare de 50 milioane de lei, din care jumătate sunt fonduri europene și jumătate sunt fonduri proprii.

Lucrările la platforma de parcare avioane ar urma să fie gata până la finalul anului 2020. Totuși, o parte din proiect va fi gata până la mijlocul lunii august 2020 pentru a se putea face joncțiunea pistei cu hangarul Aerostar pentru mentenanța avioanelor. Lucrările au demarat de câteva zile, iar primul termen avansat este mijlocul lunii august, tocmai pentru a se respecta termenii încheiați cu Aerostar.

Șantierul de la Aeroportul Iași poate fi gata parțial până la jumătatea lunii august 2020

Obiectul a trecut prin Consiliul de Administrație de la Aeroportul Iași pentru a putea fi continuată modernizarea aerogării ieșene. Lucrările la șantierul de la Aeroportul Iași sunt efectuate de firma austriacă Strabag AG, investiția fiind estimată la 50 de milioane de lei.

„Suntem în zona șantierului de extindere a platformei de îmbarcare a avioanelor. Acest proiect european va fi finanțat în proporție de 50 la sută din fondurile Uniunii Europene și 50 la sută de către Aeroportul Iași, termenul de finalizare fiind sfârșitul anului 2020. Suntem în prima fază a lucrărilor și față de cei de la Aerostar ne-am angajat ca până pe data de 15 august să se realizeze platforma pe o secțiune care să permită accesul aeronavelor la hangar pentru mentenanță”, a precizat Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Internațional Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *