Prima pagină » Local » Ultima ședință de Consiliu Local din actualul mandat la Primăria Iași. Mai multe burse pentru elevii din municipiul Iași
Ultima ședință de Consiliu Local din actualul mandat la Primăria Iași. Mai multe burse pentru elevii din municipiul Iași

Ultima ședință de Consiliu Local din actualul mandat la Primăria Iași. Mai multe burse pentru elevii din municipiul Iași

08 oct. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Finalul acestei săptămâni va aduce ultima ședință de Consiliu Local din mandatul 2016-2020 la Primăria Iași. Aleșii locali au fost convocați într-o ședință extraordinară pentru a discuta despre acordarea unor noi burse pentru elevii din municipiul Iași. Pe ordinea de zi a ședinței de la Palatul Roznovanu ar putea figura și alte proiecte de hotărâre analizate de consilierii locali

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va întruni într-o ședință extraordinară în cursul zilei de vineri, 9 octombrie 2020. Întâlnirea se va desfășura în sistem online, convocarea venind în contextul limitării răspândirii virusului COVID-19. Ședința a fost convocată de Executivul municipalității ieșene pentru a discuta despre mărirea numărului de burse acordate elevilor din orașul Iași.

Crește numărul de burse școlare acordate de municipalitatea ieșeană. Ședință online la Palatul Roznovanu

Ședința de Consiliu Local la Primăria Iași vizează în principal creșterea numărului burselor școlare acordate elevilor din învățământul preuniversitar. Numărul acestora va crește astfel cu 1.600 de burse.

„Creșterea de la 14.058 burse la 15.658 burse va fi făcută prin actualizarea anexei Hotărârii Consiliului Local nr. 42 / 2020 în ședința extraordinară a Consiliului Local de vineri, 9 octombrie. Prin același document, ordonatorul principal de credite, primarul Mihai Chirica, va fi împuternicit să facă alte eventuale modificări în privința acestei anexe, în limita sumei totale alocate inițial, de 10 milioane de lei. Asta fără a mai fi nevoie de a emite de fiecare dată o nouă Hotărâre de Consiliu Local”, au menționat cei din Primăria Iași.

Toate detaliile despre bursele din municipiul Iași. 780 burse pentru decariștii din oraș

Proiectul de hotărâre discutat în ședința de Consiliu Local de la Primăria Iași prevede o serie de modificări. 780 de burse vor fi acordate elevilor cu media generală 10.

„În ceea ce privește bursele de performanță, în cuantum de 130 de lei, vor fi acordate 114 burse pentru locul I, 69 burse pentru locul II, respectiv 62 burse pentru locul III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursuri școlare organizate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii cu media generală 10 vor fi acordate 780 de burse de merit, iar 13.037 de burse pentru elevii cu media generală mai mică de 10. Până acum, pentru elevii cu media mai mică de 10 erau acordate 11.043 burse”, au mai spus ce de la Primăria Iași.

Primăria Iași acordă și burse sociale elevilor din școlile ieșene. Decizia va fi dezbătută în CL Iași

Municipalitatea va expune în ședința Consiliului Local și alte detalii legate de bursele de studiu pentru elevii din municipiul Iași. Pe lângă cele de performanță, se vor adăuga alte 457 de burse de studiu în cuantum de 90 de lei, acordate elevilor cu media generală peste 7. Pentru a beneficia de aceste burse, elevii trebuie să fie notați cu 10 la purtare, iar venitul lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni să fie cel mult egal cu salariul minim pe economie. În ceea ce privește bursele de ajutor social, în cuantum de 85 de lei, vor fi acordate 924 de burse sociale (pentru orfani și copii cu venituri modeste) și 215 burse medicale.

„Au fost acordate inițial, prin intermediul unităților de învățământ preuniversitar, burse pentru 14.058 de elevi ieșeni. Suma totală acordată deja este de 8.577.820 lei. Suma acoperă contravaloarea burselor aferente perioadei ianuarie – august 2020. Toate bursele au fost date sub formă de tichete valorice și sunt valabile pe o perioadă de un an de la data eliberării acestora. Tichetele valorice nu pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alcoolice și tutun și nici nu pot fi transformate în bani”, au mai menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *