Prima pagină » Local » Ultima ședință de Consiliu Județean Iași, pe 2021! Un cadru festiv, în sediul Bibliotecii Centrale Universitare, din zona Fundație
Ultima ședință de Consiliu Județean Iași, pe 2021! Un cadru festiv, în sediul Bibliotecii Centrale Universitare, din zona Fundație

Ultima ședință de Consiliu Județean Iași, pe 2021! Un cadru festiv, în sediul Bibliotecii Centrale Universitare, din zona Fundație

20 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Ultima ședință de Consiliu Județean pe 2021 va aduce câteva zeci de proiecte de hotărâre pe masa aleșilor instituției. În ședința din data de 22 decembrie 2021, consilierii județeni vor discuta mai multe proiecte privind unele investiții la instituțiile subordonate. Consilierii vor analiza proiecte ale Aeroportului Iași sau ale Direcției Județene de Drumuri și Poduri

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o ultimă ședință ordinară pe anul 2021. Întâlnirea va avea loc în aula de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre privind unele investiții, rectificări bugetare sau nominalizarea unor persoane în diverse consilii de administrație.

În calcul intră proiecte ce țin de Aeroportul Iași, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, dar și alte instituții subordonate. La ultima ședință ordinară din luna noiembrie 2021, consilierii județeni au avizat înființarea unui serviciu de întreținere a drumurilor.

Lista proiectelor discutate la ședința de CJ Iași în decembrie 2021

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a precizat că, la ședința de miercuri, 22 decembrie 2021, vor fi luate în calcul câteva zeci de proiecte de hotărâre. Unele dintre aceste discuții țin de investiții derulate de Aeroportul Iași.

„Pe ordinea de zi vom avea peste 40 de proiecte de hotărâre în dezbatere, astfel că încheiem un an plin și cu multe planuri de viitor. Vom supune aprobării alocarea din bugetul Consiliului Județean Iași pentru anul 2022 a sumelor necesare pentru elaborarea documentației tehnico-economice pe faze de proiectare privind extinderea structurii spațiilor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. De asemenea, pe ordinea de zi vom avea și un proiect legat de alocarea a 10 milioane de lei pentru un proiect privind securitatea Aeroportului Iași”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Investiții în stații de încărcare pentru vehicule electrice

Pe ordinea de zi de la ultima ședință de CJ pe 2021 vor apărea și alte proiecte de hotărâre. Consilierii județeni vor discuta și despre un proiect privind noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

„În cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, vom avea în vedere achiziția unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localitățile ieșene. Într-o primă etapă vorbim despre aprobarea unui credit de angajament pentru anul 2022 în sumă de 114.000 de lei, inclusiv TVA, pentru realizarea documentației tehnico-economice”, a mai menționat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Instituția a alocat deja fonduri pentru achiziția unor mașini electrice și la alte instituții cu care colaborează, respectiv Centrul Militar Zonal.

Noi taxe aprobate în ultima ședință de CJ Iași

Consilierii județeni vor mai discuta, la ultima ședință pe anul în curs, un proiect legat de prelungirea programului de transport public județean de persoane până pe data de 30 iunie 2023. În calcul intră și prelungirea valabilității contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate până în vara lui 2021. Președintele Consiliului Județean Iași a mai menționat că, în cadrul ședinței, vor mai fi analizate și alte proiecte de hotărâre.

„Vor fi supuse aprobării taxele speciale și tarifele pentru anul 2022 pentru Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Direcția Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Iași, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Vor mai fi analizate și tarifele de la Biblioteca Județeană «Gheorghe Asachi», Filarmonica «Moldova» Iași, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, Teatrul pentru Copii și Tineret «Luceafărul», Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

De asemenea, vor mai fi analizate și tarifele pentru prestarea serviciilor artistice de către Ansamblul Artistic Profesionist «Constantin Arvinte» al Consiliului Județean Iași. În plus, vor fi aprobate și taxele de participare la cursurile organizate de către Școala Populară de Arte «Titel Popovici» Iași în ceea ce privește anul 2022”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *