Prima pagină » Local » Ultima ședință de Consiliu Județean Iași în 2020. Zeci de proiecte discutate la Casa Pătrată
Ultima ședință de Consiliu Județean Iași în 2020. Zeci de proiecte discutate la Casa Pătrată

Ultima ședință de Consiliu Județean Iași în 2020. Zeci de proiecte discutate la Casa Pătrată

12 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o ultimă ședință ordinară pe anul 2020. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Aleșii Iașului vor discuta despre situația de la Aeroportul Iași și avizarea unor lucrări pe drumurile județene. Consilierii județeni vor dezbate și componența de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică

Ultima ședință de Consiliu Județean pe 2020 va avea loc în data de miercuri, 16 decembrie. Pe ordinea de zi a ședinței ce va avea loc în Sala Mare de la Casa Pătrată vor figura mai multe proiecte de hotărâre. Consilierii județeni vor lua în calcul un set de artere gestionate de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași. Este vorba despre actualizarea unor devize generale legate de mai multe drumuri din județ.

Ultima ședință de Consiliu Județean din 2020. Iată ce vor discuta consilierii județeni

Consilierii vor discuta în ultima ședință de Consiliu Județean (CJ) în 2020 despre o serie de lucrări pe drumuri. Este vorba despre actualizarea devizului la DJ 208 L: Pașcani – Brătești – Miroslovești, DJ 248A: intersecție DC 73 (Griești) lim. jud. Vaslui. În calcul mai intră și actualizarea devizului general la DJ 280 D: intersecție DN 28A (Ruginoasa) – Heleșteni, la DJ 281: Spinoasa – Belcești sau la DJ 208O: Ciohorăni(DN 2) – Cozmești. Conform proiectelor de hotărâre, în calcul mai intră și DJ 248 E: Alexești – Cuza Vodă, DJ 280: Oțeleni – lim. jud. Neamț. Consilierii vor mai analiza și situația de la DJ 246: lim. jud. Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești.

Noi taxe la Consiliul Județean Iași. Decizie luată de plenul instituției

În ultima ședință de CJ din 2020, consilierii vor mai discuta și despre implementarea unor noi taxe la vârful instituției și în unitățile subordonate. Este vorba despre tarifele pentru prestarea serviciilor artistice la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” în anul 2021. De asemenea, se va discuta și despre tarifele pentru prestarea serviciilor de pază și protecție de către Direcția Județeană de Pază și Protecție Iași. Consilierii județeni vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre privind taxele locale pentru anul 2021. În ședința de CJ, aleșii județeni vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre privind taxele speciale și tarifele pentru anul 2021. În plus, consilierii vor mai discuta și despre tarifele de închiriere pentru spațiile și terenurile aflate în domeniul public al județului Iași pentru anul 2021. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și alte obiective derulate de CJ.

Performanța de la Aeroportul Iași, pe masa consilierilor județeni

Consilierii vor mai dezbate la Casa Pătrată și un proiect ce ține de indicatorii de performanță de la Aeroportul Internațional Iași. De asemenea, plenul CJ va mai analiza și preluarea de către Muzeul Literaturii Române (MLR) a imobilului din strada Vasile Alecsandri. Clădirea a fost reabilitată cu fonduri europene și transformată în muzeu. Imobilul va fi preluat de MLR pentru a putea găzdui o serie de expoziții dedicate scriitorilor români, dar și Muzeul Holocaustului. Clădirea din strada Vasile Alecsandri a fost inaugurată oficial în campania electorală de Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. Ulterior, spațiul a fost abandonat, totul fiind folosit doar la ordinul lui Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *