Prima pagină » Local » Ultima probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă are loc astăzi! Ce subiecte au primit candidații la Matematică și Istorie

Ultima probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă are loc astăzi! Ce subiecte au primit candidații la Matematică și Istorie

18 aug. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Local

În județul Iași, pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, s-au înscris 1086 de absolvenți de liceu, 731 fiind din promoția curentă și 355 din promoțiile anilor anteriori. Dacă la prima probă scrisă, la Limba și literatura română, s-au prezentat 515 candidați, la Matematică și Istorie au fost 576. Astăzi, 18 august 2022, pentru susținerea probei la alegere, s-au înscris 734 de candidați. La proba obligatorie a profilului real, adică Matematica, elevii au avut de operat cu funcții reale, iar cei de la profilul uman au lucrat cu elemente ale statului românesc

A treia testare ce urmează a fi susținută în cursul zilei de azi este proba la Geografie, Biologie, Logică, Psihologie sau Economie, în funcție de materia preferată.

Amintim că în municipiul Iași s-au organizat trei centre de examen, anume Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași, precum și Liceul Tehnologic de Transporturi și Construcții Iași.

Ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2022

Rezultate afisier

În județul Iași, pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă s-au înscris 1086 de absolvenți de liceu

Absolvenții claselor a XII-a din județul Iași susțin astăzi, 18 august 2022, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, la una dintre materiile la alegere. Și de această dată, candidații trebuie să fie prezenți în sălile de examen începând cu ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Regulamentul privind desfășurarea examenului rămâne valabil și acum.

„Este interzisă introducerea în sala de examen a obiectelor de pe urma cărora s-ar putea copia. În astfel de situații, candidatul este eliminat din sala de examen”, a declara Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august, cel târziu la ora 12:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie, urmând ca în aceeași zi să aibă loc și depunerea contestațiilor. Rezolvarea contestațiilor este programată între 1-2 septembrie, iar afișarea rezultatelor finale va fi pe data de 3 septembrie 2022.

Amintim că în perioada 22-29 august candidații vor susține probele de verificare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competențelor digitale și a celor lingvistice, într-o limbă de circulație internațională.

Cum au arătat subiectele la Matematică și Istorie

 Banci goale

Cum au arătat subiectele la matematică și istorie

Subiectele de la Matematică, adresate celor care au urmat un profil real, matematică-informatică, s-au axat pe ecuații iraționale și funcții compuse la primul subiect. La al doilea subiect candidații au trebuit să determine un număr real „x” într-o matrice. Ulterior, legile de compoziție, intervalele de monotonie și integralele au fost nelipsite din cerințe. Examenul de la profilul științe ale naturii s-a dovedit a fi asemănător, din punctul de vedere al gradului de dificultate, cu cele de la mate-info.

Candidații au făcut apel la cunoștințele formulelor din progresiile aritmetice, dar și la calculul probabilității, operând cu mulțimi de numere naturale.  La următorul subiect, calculul coordonatelor unei matrice ar fi putut cauza probleme, dacă tinerii nu au exersat metoda de rezolvare.

Varianta de la profilul tehnologic a urmat același model, dar într-o formulă mult mai simplificată.

În ceea ce privește proba scrisă la Istorie de la profilul uman, tema spațiului românesc s-a regăsit la subiectul I, tinerii ieșeni având de abordat o serie de itemi pe baza unui text citat. Eseul final a constat în elaborarea unui text de minim două pagini despre evoluția României în secolul al XX-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024