Prima pagină » Actualitate » Ultima oră! Traian Berbeceanu rămâne prefectul Bucureştiului
Ultima oră! Traian Berbeceanu rămâne prefectul Bucureştiului

Ultima oră! Traian Berbeceanu rămâne prefectul Bucureştiului

08 feb. 2021, 11:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a validat negocierile din cadrul coaliției de guvernare privitoare la împărțirea portofoliilor de prefecți, luni, 8 februarie 2021. La vot s-a înregistrat doar o singură abținere, cea a lui Robert Sighiartău.

Așadar, Traian Berbeceanu, deși este liberal, va rămâne prefect al Capitalei, susținut de USR-PLUS și PNL.

De asemenea, la Cluj postul de prefect va reveni UDMR-ului, spre nemulțumirea liderilor PNL din Ardeal.

Traian Berbeceanu a rămas prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei preciza în urmă cu aproximativ o săptămână faptul că numirea și revocarea din funcție sunt decizii politice. Traian Berbeceanu menționa înainte să afle că va rămâne în funcție că deși mandatul său a durat doar 3 luni, a fost acceptat într-o perioadă dificilă. Acesta a întâmpinat provocări grele și fără ajutorul bucureștenilor, sprijinul colegilor din Prefectură și colaboratorilor din celelalte instituții nu s-ar fi realizat nimic.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea de altfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a spus Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Cine este Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului

Traian Berbeceanu a fost comisar şef de poliţie cunoscut sub numele de Comisarul Cattani sau Justiţiarul. Acesta a stârnit mult interes mai ales pentru acţiunile sale în rândul mafiei de fier vechi. Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Alba Iulia s-a deschis în faţa presei, faţă de ceilalţi colegi ai săi care nu voiau să comunice nimic.

A realizat o serie de anchete de mare anvergură şi a rezolvat cele mai mari dosare de crimă organizată din România. În anul 2013, Traian Berbeceanu a primit titlul de Poliţistul Anului. De asemenea, actualul prefect al Capitalei este cunoscut după ce pe data de 23 octombrie 2013 a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia de favorizare a unor grupări infracţionale, spălare de bani, luare de mâţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. A fost arestat pentru 30 de zile şi ulterior a fost dovedit că este nevinovat.

Replica lui Berbeceanu a venit imediat, pe pagină lui de Facebook:

”Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevărului prin interzicerea cărții?”

În anul 2019, Traian Berbeceanu a revenit la MAI pe postul de şef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024