Prima pagină » Actualitate » Ultima oră! Preşedintele Klaus Iohannis a convocat mai mulţi membri din Cabinetul Orban, la Palatul Cotroceni
Ultima oră! Preşedintele Klaus Iohannis a convocat mai mulţi membri din Cabinetul Orban, la Palatul Cotroceni

Ultima oră! Preşedintele Klaus Iohannis a convocat mai mulţi membri din Cabinetul Orban, la Palatul Cotroceni

18 aug. 2020, 11:30,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat marți, 18 august, de la ora 15:00, că va fi la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din Executiv, anunță Administrația Prezidențială.

Pe lângă prim-ministrul Ludovic Orban, la discuțiile cu şeful statului român vor mai participa viceprim-ministrul Raluca Ţurcan, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

La finalul ședinței, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Klaus Iohannis, despre finalizarea primului vaccin împotriva SARS-CoV-2

În ultima sa intervenție publică, Klaus Iohannis a oferit informații miercuri, 12 august 2020, despre finalizarea primului vaccin anti-coronavirus care reprezintă o speranță enormă în lupta împotriva SARS-CoV-2. Conform informațiilor apărute în presă, România a semnat o precomandă pentru acest vaccin. În cadrul conferinței de astăzi, Klaus Iohannis a afirmat că momentan nu există niciun vaccin aprobat, totuși statul român este parte a efortului european de găsire a unuia.

„Am observat un interes deosebit pentru tema vaccinurilor. La acest moment, in UE nu exiata un vaccin acceptat, aprobat, insa UE sprijina mai multe proiecte de cercetare si speram ca intr-un viitor cat se poate de apropiat sa beneficiem de un vaccin impotriva Covid-19. Romania este parte din acest efort si Romanuia s-a inscris la UE in prima etapa pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci cand primul vaccin va fi disponibil in UE, dar inca o data, la acest moment cand discutam, nu exista un vaccin aprobat in UE.”, a declarat șeful statului.

Întrebarea care l-a deranjat pe șeful statului a fost cea legată de moțiunea de cenzură pe care Partidul Social Democrat intenționează să o depună.

„Cât privește moțiunea, haideți să vedem, dar cu certitudine nu vom avea Guvern PSD. PSD a făcut pasiuni din moțiuni de cenzură. Din punctul meu de vedere e o măsură populistă. Pentru ce să depui moțiune? Doar așa că te opui bunului mers lucrurilor publice? Probabil că vrea să demonstreze că vrea să se opună unui guvern care organizează alegerile. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit despre creșterea alocațiilor

Klaus Iohannis a avut o reacție tranșantă cu privire la respingerea în Senat a ordonanței de urgență prin care a fost amânată dublarea alocațiilor și înlocuită cu o creștere etapizată pe doi ani.

„Se vede o totala lipsa de responsabilitate la PSD. Sigur, argumentul lor e ca nu guverneaza si nu raspund, dar cred ca fiecare parlamentar rapunde in fata electoratului pentru ce face el si partidul pe care il reprezinta. In Romania normala, orice parlamentar cauta sa se implice pentru binele cetateanului si a rezolva problemele Romaniei.

PSD incearca sa complice problemele si sa genereze noi si noi probleme. Si eu, si guvernul ne dorim sa majoram alocatiile, dar trebuie sa existe bani. In acest moment, banii nu exista. Totusi, guvernul a venit cu o solutie prin care se cresc gradual aceste alocatii. O respingere nemotivata, populista, ne arata ca PSD nu are treaba cu bugetul public, ci cu propriile manevre electoraliste”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *