Consiliu extraordinar de miniștri a decretat stare de urgență pentru Madrid. Guvernul a decretat stare de urgență pentru Madrid. Această măsură extraordinară afectează mobilitatea a aproape cinci milioane de persoane.
Bilanţul COVID-19 în Spania a depăşit săptămâna aceasta 800.000 de cazuri şi 32.000 de decese, fiind unul din cele mai grave din Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori.
Carantina totală la Madrid
Autorităţile spaniole au decis, vineri seara, de urgenţă, să plaseze Madridul în carantină totală! Sunt luate noi măsuri şi în capitala Franţei, care de luni va intra în izolare.
În capitala franceză şi în suburbiile acesteia s-au depăşit „cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.
„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, până să revizuiască situaţia ţării sale.
Locuitorii capitalei spaniole şi din alte 9 oraşe învecinate nu mai pot părăsi localităţile, potrivit măsurii adopte de Ministerul spaniol al Sănătăţii, care a intrat aseară în vigoare. Mască a devenit obligatorie şi la Roma, iar autorităţile se văd nevoite să ia noi măsuri şi în capitala Franţei.
Cancelarul Angela Merkel a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii virusului, cea mai ieftină şi eficientă, spunea ea: şi anume aerisirea spaţiilor interioare.
Statul italian a prelungit starea de urgență până la 31 ianuarie 2021
Italia prelungeşte starea de urgenţă până în anul 2021! Statul italian a hotărât să prelungească starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat miercuri, 7 octombrie 2020, solicitarea Guvernului ceea ce înseamnă că vor fi păstrate toate restricțiile în vigoare. De asemenea, parlamentarii italieni ar putea adopta noi măsuri anti-Covid.
Parlamentul italian a aprobat cu majoritate de voturi prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021, așa cum a solicitat premierul Giuseppe Conte. Cerinţa a fost aprobată cu 253 de voturi pentru şi cinci împotrivă. Opoziţia nu a votat.
Prelungirea stării de urgenţă înseamnă că toate restricţiile sanitare impuse de Italia până la momentul actual rămân în vigoare. În acelaşi timp, reconfirmă premierului puterea de a emana decrete fără alte dezbateri şi aprobări în Parlament. Tot în timpul stării de urgenţă, Guvernul poate continua programele de subvenţionare a activităţilor comerciale afectate de pandemie atât din bugetul naţional cât şi din finanţările europene.
În paralel, Italia se pregătește să impună noi măsuri anti-Covid
Pentru că țara înregistrează o creştere zilnică a cazurilor de coronavirus, noile restricţii se vor concentra pe comportamentul individual. Purtarea măştii pe stradă va fi obligatorie în toată Italia. Nerespectarea restricţiilor va fi pedepsită cu amenzi de la 400 până 1.000 de euro, iar telemunca este și va fi încurajată dar acolo unde nu este posibilă, protocoalele de siguranţă sanitară trebuie respectate cu rigiditate.
Cinematografele, teatrele şi sălile de concert vor rămâne deschise dar nu vor găzdui mai mult de 200 de persoane în interior şi 1.000 în exterior.
Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins. Guvernul francez impune noi reguli împotriva răspândirii coronavirus
Nivelul maxim de alertă sanitară a fost atins la Paris. Guvernul francez impune noi reguli pentru a stopa răspândirea de coronavirus. Noile reguli vor fi impuse pentru Paris şi regiunea pariziană.
Această decizie a fost luată în urma creşterii cazurilor de COVID-19, înregistrat la sfârşit de săptămână. Anunţul a fost făcut de de biroul premierului Jean Castex.
Potrivit noilor reglementări sunt impuse măsuri de restricţie suplimentare pentru locurile publice. Acestea vor fi detaliate în decursul zilei de astăzi (n.r. luni, 5 octombrie).
Nivelul maxim de alertă sanitară va dura 15 zile şi va începe de marţi, 6 octombrie. Cei care doresc să călătorească în următoarea perioadă în regiunile pariziene vor fi afectaţi de noile măsuri.