Ultima oră! Avocatul Sebastian Felecanu rămâne în arest! (EXCLUSIV)

21 iul. 2022, 15:44,
BZI.ro, în Local

Înaltă Curte de Casație și Justiție a respins astăzi, 21 iulie 2022, contestația formulată de avocatul ieșean Sebastian felecanu la arestarea preventivă. Astfel, individul acuzat de omor calificat rămâne după gratii.

Vă aducem aminte că la finalul săptămânii trecute, avocatul ieșean Sebastian Felecanu a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat. Totul, în cadrul scandalului izbucnit după moartea frumoasei avocate Monica Cioată, din urmă cu aproximativ un an.

„Pe 15 iulie 2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Sebastian Felecanu, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia. Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au spus reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Ce au arătat expertizele în cazul morții avocatei Monica Cioată

Amintim că, în urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată (26 de ani) a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul Iașului. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai observat că tânăra avocată era însărcinată. A fost declanșată ancheta și au fost efectuate 3 expertize. Așadar, raportul de expertiză criminalistică a arătat că victima a căzut cu mâinile lipite de corp, fapt ce nu indică un comportament al unei persoane care s-a sinucis.

„Se constată căderea pe spate a victimei, cu mâinile pe lângă corp, într-o poziţie inertă. În momentul căderii în gol se manifestă «reflexul ascensorului» ori «reacţia de cădere», prin care o persoană conştientă, în momentul căderii, deschide braţele cu degetele răsfirate pentru a-şi încetini mişcarea. Se apreciază că numita Monica Cioată, în momentul părăsirii ferestrei, era în stare de semi-conştienţă sau inconştienţă. Totodată, poziţia cu faţa spre imobil nu e o poziţie pe care o adoptă o persoană care alege ca metodă de sinucidere aruncarea în gol”, se arată în raportul de expertiză.

Potrivit unor surse, experții au mai stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență. Mai mult, tânăra ar fi fost târâtă până la fereastră.

„Leziunile de pe suprafaţa ventrală a corpului probează faptul că, anterior căderii, corpul numitei Monica Cioată a suferit o deplasare forţată printr-o mişcare de frecare-târâre. Aceste leziuni nu-i sunt specifice unui act suicidar prin aruncare în gol”, au arătat experții.

Comentarii
  • ….s a dus Si vrăjeala cu “ avocat renumit din iasi” … s a reprezentat singur ,nu i așa???😂😂😂 a făcut contestare singur 😂😂😂…se credea buricul pământului,doar pt ca reușea sa i intimideze pe toți prin scandalurile pe care le făcea si nesimtirea lui nemarginita !!! A calcat pe cadavre ,nu a ținut cont de nimic …..

  • Pe acest pârlit îl bagă minim 25 de ani. Îi urăm să-i fie săpunul moale, ca să nu-l doară prea tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *