Prima pagină » Titlurile zilei » Ultima „fiță” la Cimitirul Eternitatea din Iași! A apărut un cod QR la mormântul lui Costel Corduneanu. Odată scanat, poți vedea videoclipuri cu acesta și poți asculta melodii de jale, dedicate lui – FOTO/VIDEO

Ultima „fiță” la Cimitirul Eternitatea din Iași! A apărut un cod QR la mormântul lui Costel Corduneanu. Odată scanat, poți vedea videoclipuri cu acesta și poți asculta melodii de jale, dedicate lui – FOTO/VIDEO

06 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Familia lui Costel Corduneanu a montat pe mormântul fostului campion un cod QR. Astfel, la Cimitirul Eternitatea din Iași, s-a dat moda în materie funerară. Cei care scanează codul cu telefonul mobil pot vedea imagini cu Costel Corduneanu din timpul vieții și pot asculta melodii dedicate acestuia

Familia lui Costel Corduneanu a apelat la tehnologie pentru ca amintirea fostului campion să fie păstrată vie. Zilele trecute, rudele acestuia au montat un cod QR pe cavou, iar toți cei care vor să-l vadă pe Costel Corduneanu în timpul vieții îl pot scana cu telefonul mobil. Astfel, pe telefonul mobil vor apărea fotografii și filmulețe din timpul vieții acestuia. Pe site-urile de profil, este explicat pe larg ce fac mai exact codurile QR.

„Codurile QR de pe morminte oferă o modalitate modernă, dar semnificativă de a-i onora pe cei dragi decedați, adaptându-se la peisajul în evoluție al tradițiilor memoriale. Aceste coduri QR depășesc inscripțiile morminte tradiționale. Ele deschid noi căi pentru rememorarea amintirilor și pentru a aduce un omagiu celor dragi care au murit. Vizitatorii trebuie doar să le scaneze cu smartphone-urile pentru a le accesa. Folosind un generator de coduri QR de încredere, puteți crea un cod QR ca o poartă digitală către fotografii, videoclipuri, povești și mesaje sincere pentru un memorial bogat și de durată”, se arată pe un site de profil.

Costel Corduneanu a fost înmormântat în Cimitirul Eternitatea din Iași

Pe 15 aprilie, Costel Corduneanu avea să se stingă pe un pat de spital, la Târgu Mureș. Ulterior, trupul neînsuflețit al fostului campion a fost depus într-un cort al restaurantului La Castel. În cele 4 zile de priveghi, lângă sicriul lui Costel Corduneanu s-au adunat sute de coroane de la cei care au venit să-și aducă omagiile. Familia îndurerată s-a asigurat că trupul neînsuflețit al fostului sportiv va fi păstrat cum se cuvine. Cei mai în vogă maneliști au cântat la priveghi, iar prietenii au aruncat cu zeci de mii de lei pentru dedicații în memoria lui Costel. La înmormântare, a avut loc un eveniment care a uimit pe toată lumea, când frații Corduneanu s-au împăcat și s-au îmbrățișat pentru prima dată după mulți ani de ceartă, în Cimitirul Eternitatea.

Nu toți cei care l-au cunoscut pe Costel Corduneanu au participat la funerarii. De exemplu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, Beinur Nuredin, zis și Spaima Litoralului, a transmis în mediul online că regretă că nu și-a luat rămas bun de la Costel Corduneanu.

„Eu nu am putut să ajung pentru că am fost operat în Germania, să nu se înțeleagă altceva. Am vorbit și cu Dan Soare să transmită familiei condoleanțe, am vorbit și eu cu ei. Ce pot să zic, Costel pentru mine a fost prietenul meu adevărat de peste 30 de ani. Sportiv și eu, și el, el mai bun pentru că a fost și la Olimpiadă (n.r. – Jocurile Olimpice), i s-a cântat imnul și, chiar dacă lumea rea vorbește că nu trebuia să-i cânte cu fanfară (înmormântat cu onoruri militare – n.r.), ba chiar trebuia. Are o familie frumoasă, iar Costel a însemnat un nume pentru Moldova”, a spus Beinur Nuredin în cadrul unui podcast.

Acum, după aproape două luni de la moartea lui Costel Corduneanu, cei care trec prin Cimitirul Eternitatea din Iași pot scana codul QR de la mormântul acestuia, pentru a vedea imagini sau videoclipuri din timpul vieții sale.

Comentarii
  • Mugurel de la Nicolina

    Speram ca cand de repede să fie băgat și în cărți. Omul e de valoare mare și trebe cinstit cumsecuvine.

  • Distracia incepe cand vreun vecin de racla va pune pe codul QR niste cantecele cu Dimmu Borgir, Carcass, Mayhem, Rotting Christ si Cradle of Filth. Ca toate sunt asa, de negru… 🙂

  • Se pot citi si condamnarile penale ale cercopitecului?

  • Ha, ha , ha mai lasati-ne cu bășinile astea. Numai figuri, ca deobicei se vrea ieșirea în evidență.

  • Dacă scanezi codul QR vezi și filme porno cu femeile lor vagaboande.

  • Vascu bogdan

    Vrem coduri QR cu Diamantul Ros cum își lărgește găozul

  • Un cod QR pentru Diamantul ” ros ” … dacă este posibil ??

  • De ce sa scanezi?

  • Dar de ce voi ziaristii, trebuie sa ne stresati periodic cu astfel de informatii ?

  • Se vede pe codul QR și peștii din Ferentari a diamantului roz?Kizdanul a a văzut cat e de tăiat ,lărgit si flocos .

  • I ai pus QR din moștenirea lui Alex unde ai făcut parte Adriane cu Grațiela.A doua zi după înmormântare l ai băgat în notariat să renunțe la moștenire drogatul de Alex și te a sacrelor Grațiela cu partea lui de la casă și de la banii din bancă!

  • Cap de creta

    Cum sa te căsătorești cu o curva care a fost la produs,sa mai faci și 3 copchii cu ea?Spune tu Adriane zis BELEAUA

  • Costel Corduneanu

    Grațiela când te a sunat oamenii să l transferi pe Costel la alt spital au zis ca se cheltuie bani degeaba.El vroia să meargă la un spital în străinătate și tu hapsana ,nu și nu.Acum investestesti in cod QR din banii cumetrilor lui Costel. Marș curva îndoliată .

  • La cât ați tâlhărit și furat de la oameni, au mai rămas bani și pentru codul Qr!

  • Parohia Gomorra !

    Dacă scanați acel cod Qr vedeți toți puștii lor de buzunare, toți drogații ce vând pentru ei și toate cămătariile ☠️🖕 Toți oamenii prostiți și înșelați ! Scursuri ale societății analfabeți oligofreni, o dronă vă trebuie ! Știa nenea Hitler ce știa , să Pupați pământul că numai trăiești

  • Un QR al belitului aveti? Am auzit ca beleste cu gura, contracost, belitele de orice varsta si marime.

  • Da, QR cu belitul cand fura carnati cu curul aveti? Sau cu sotia Portocala?

  • SPERAM CA CAND DE REPEDE SA DISPARETI DRACULUI ODATA – PENTRU MUGUREL DE LA NICOLINA

  • Adrian e ZERO barat! Un smardoi inchipuit fara fapte si lupte. El bate doar tarani, boschetari si slabanogi pentru video-uri si audienta sub 18 ani! Daca nu esti smardoi si sportiv de meserie, macar nu te mai afirma ca fiind smardoi. Iti da Marian Piciu sau Blondu si multi altii smardoi adevarati un pumn de dormi 3 zile in gheata. Tu bati prin saci la sala, daca ai 52-55 in brat nu inseamna ca esti smardoi si sportiv calificat. Ramai acolo cu sacul de box!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *