Tot mai mulți clienți din Iași investesc în roboți pentru grădină. Aceștia costă câteva mii de lei și tund iarba sau o udă de câte ori este nevoie. Specialiștii în peisagistică spun că ieșenii vor să amenajeze grădini la curte, însă și terasele sau balcoanele blocurilor pot fi schimbate
Roboții pentru grădină sunt ceva obișnuit în Iași. Tot mai mulți clienți, atât din Iași, cât și din alte zone ale țării, investesc în aceștia, care costă câteva mii de lei și tund iarba sau o udă de câte ori este nevoie.
„A crescut numărul celor care îi achiziționează, deci trendul e în creștere. Unii clienți ne spun că vor o grădină, dar să nu le ia mult timp să o îngrijească. Nu e chiar așa. Până la urmă, în momentul în care decizi că vrei să amenajezi o grădină, iei în calcul și faptul că trebuie să o îngrijești, altfel ai investit degeaba în acea oază de verdeață. Mulți dintre clienți lasă la urmă bugetul pentru amenajarea grădinii și își dau seama că pentru ceea ce vor nu e suficient. De aceea e important să apelezi la specialiști, dacă nu ești suficient de creativ să îți amenajezi singur grădina”, susține Claudiu Ivașcu, peisagist și fondator Belle Jardin.
Tot mai mulți clienți din Iași investesc în roboți pentru grădină
Specialistul susține că nu doar cei care locuiesc la casă pot să își amenajeze un colț de rai. Chiar și balcoanele sau terasele blocurilor pot fi amenajate cu un buget de 500 de euro.
„În fiecare apartament de la bloc se ascunde o mică oază de potențial neexploatat: balconul sau terasa. Aceste spații mici, dar prețioase, pot fi transformate în grădini urbane care aduc frumusețe, viață și inovație în mediul urban. În timp ce mulți dintre noi visăm la grădini cu peluze și magnolii, nu ar trebui să subestimăm potențialul extraordinar al balcoanelor și teraselor noastre, care pot fi amenajate cu stil și creativitate.
Stilurile de amenajare oferă o varietate de opțiuni pentru a transforma aceste spații în locuri unice și pline de personalitate. Stilul mediteraneean aduce elemente de inspirație din peisajul pitoresc mediteraneean, cu plante suculente, culori vii și obiecte de decor rustice, creând o atmosferă relaxantă și însorită. Pe de altă parte, stilul minimalist se axează pe simplitate și eleganță, cu linii curate, culori neutre și mobilier simplu, oferind un aspect aerisit și modern”, explică specialistul.
Ce plante ornamentale de grădină preferă ieșenii.
Peisagist: „Detaliile decorative creează un ambient relaxant”
Cei care vor să se simtă ca în mediul rural pot face amenajările necesare și în balcon.
„Pentru cei care apreciază farmecul rural, stilul provențal aduce o atmosferă romantică, cu mobilier de lemn, plante parfumate și accente vintage. În schimb, stilul industrial se caracterizează prin combinația de metal, lemn și beton, oferind un aspect modern și urban. Atunci când vine vorba de elementele de amenajare, opțiunile sunt nelimitate. Mobilierul versatil, cum ar fi măsuțele pliabile și scaunele confortabile, sunt esențiale pentru crearea unei atmosfere relaxante și funcționale. Lumina ambientală, oferită de lampioane, felinare și lumini de seară, adaugă un farmec aparte și creează o atmosferă plăcută în serile de vară. Plantele și florile, dispuse în jardiniere și vase decorative, aduc viață și culoare în spațiul nostru, transformându-l într-o mică oază verde în mijlocul orașului. Detaliile decorative, cum ar fi mini fântânile cu apa curgătoare, adaugă unicitate și personalitate spațiului nostru, creând un ambient relaxant și reconfortant”, mai spune Claudiu Ivașcu.
Grădinile cu plante decorative sunt la modă
Mulți dintre cei care locuiesc la bloc pot să planteze, în balcon, plante comestibile, precum busuioc sau rozmarin.
„De asemenea, nu ar trebui să uităm de minigrădinile cu plante comestibile, care nu numai că adaugă un aspect practic, dar și promovează un stil de viață sănătos și eco-friendly. Prin încorporarea plantelor comestibile în designul balconului sau terasei noastre, putem avea acces la produse proaspete și sănătoase chiar din propria noastră grădină urbană”, mai spune peisagistul din Iași.
Ieșenii care locuiesc la curte își amenajează grădinile cu cireși și arțari japonezi, și nu numai. Magnoliile, tuia, plante adaptate sezonului, sunt folosite la amenajarea grădinilor. De asemenea, clienții din Iași plătesc mii de lei pentru roboții pentru grădină.
In timp ce robotii lucreaza in gradina, proprietarii casei stau in trafic, asteptand sa ajunga si ei acasa.
Va fi si mai distractiv cand vor apare robotii care vor tine locul doamnelor pe care „le doare capul” subit, seara cand merg in pat.
Ivascu, un mare tepar!!!