Prima pagină » Cultural » Ultima dorință a lui Nicu Covaci, ignorată! Ce a decis familia artistului

Ultima dorință a lui Nicu Covaci, ignorată! Ce a decis familia artistului

07 aug. 2024, 10:25,
Cezar Bulgaru în Cultural

Ultima dorință a lui Nicu Covaci va fi ignorată de familie. Deși el ar fi dorit să fie incinerat, apropiatii săi ar fi ales să îl înmormânteze conform tradițiilor creștine.

Pe 6 august 2024, trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci a fost depus la Filarmonica din Timișoara. Acolo, timp de două zile, toți cei care l-au admirat și care îi cântă melodiile vor avea ocazia să îi aducă un ultim omagiu.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci, ignorată

Înainte de a muri, Nicu Covaci ar fi exprimat dorința de a fi incinerat, cu jumătate din cenușă împrăștiată în Marea Mediterană, în Spania, iar cealaltă jumătate să fie așezată lângă cenușa mamei sale, Tamara, care a decedat cu peste trei decenii în urmă, în 1992.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a declarat pentru G4Media.ro Costin Adam, solistul trupei Phoenix.

Conform antena3.ro, după o discuție cu Mitropolitul Banatului, familia lui Nicu Covaci ar fi decis să-l înmormânteze conform tradițiilor creștine, renunțând astfel la ultima dorință a artistului de a fi incinerat.

În această dimineață, în timpul unei conferințe de presă, membrii trupei Phoenix au confirmat că Nicu Covaci și-a exprimat dorința de a fi incinerat, dar, din cauza unor complicații juridice, s-a decis ca el să fie înmormântat.

Ce spune impresara formației Phoenix

În cursul zilei de ieri, impresara trupei Phoenix, Raluca Talasman, a declarat că nu a fost discutată posibilitatea incinerării și a subliniat că nu există niciun conflict între membrii trupei și familia artistului decedat.

De asemenea, a subliniat că membrii trupei nu sunt răspunzători și că nu au avut niciodată un cuvânt de spus în această privință.

Nicu Covaci a fost un renumit muzician și compozitor român, cunoscut în special pentru activitatea sa ca lider al trupei Phoenix.

Născut pe 28 mai 1947 și decedat pe 6 august 2024, Covaci a avut o influență semnificativă asupra muzicii rock din România. Trupa Phoenix, pe care a fondat-o în 1962, este una dintre cele mai importante formații rock din țară, cunoscută pentru amestecul său inovator de rock, muzică tradițională românească și influențe psihodelice. Sub conducerea lui Covaci, Phoenix a lansat albume influente precum „În umbra marelui URSS” și „Mugur de fluier”.

Chiar dacă Nicu Covaci și-a dorit să fie incinerat, ultima dorință a artistului a fost ignorată din cauza unor complicații juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024