Prima pagină » Cultural » Ultima dorință a lui Nicu Covaci. Ce le-a cerut apropiaților și colegilor săi de trupă

Ultima dorință a lui Nicu Covaci. Ce le-a cerut apropiaților și colegilor săi de trupă

05 aug. 2024, 10:31,
Cezar Bulgaru în Cultural

Înainte de a-și da ultima suflare, Nicu Covaci a avut o ultimă dorință. Figura legendară a muzicii rock românești și liderul formației Phoenix a solicitat să fie incinerat și a dorit ca trupa Phoenix să continue să-și desfășoare activitatea fără întreruperi.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci

Cântărețul Costin Adam, membru al trupei înființate acum mai bine de șase decenii, a declarat pentru G4Media că dorința artistului „este literă de lege pentru noi”.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam, conform sursei citate.

Membrii Phoenix vor fi de luni, 5 august, la Timișoara

În plus, membrii trupei Phoenix vor fi prezenți la Timișoara începând de luni, 5 august. Partenera de viață a artistului, aflată în Spania, urmează să ajungă în țară. Apropiații vor putea să-și ia rămas-bun de la artist marți, între orele 11:00 și 20:00, și miercuri, între 9:00 și 17:00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Costin Adam a anunțat că va avea loc o ceremonie religioasă funerară privată. De asemenea, membrii trupei Phoenix și Sorin Stanca, președintele clubului Hells Angels Timișoara, organizează o mare paradă de motociclete în cinstea artistului, cunoscut pentru pasiunea sa pentru motoare.

Menționăm că Nicu Covaci, în vârstă de 77 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală pe creier pe 22 martie, la Spitalul Județean din Timișoara. Medicii au diagnosticat o „masă expansivă intracraniană”, iar operația a fost considerată o urgență. Procedura, efectuată de echipa renumitului neurochirurg Horia Pleș, a durat aproximativ șase ore și a implicat îndepărtarea unei tumori de pe creier.

Cine a fost Nicu Covaci

Nicu Covaci a fost un muzician și compozitor român, cunoscut mai ales ca fondator și lider al trupei Phoenix, una dintre cele mai influente formații de rock din România. Născut pe 1 noiembrie 1947, Covaci a fost un important exponent al rock-ului progresiv și al muzicii etno-rock în România. Trupa Phoenix a fost cunoscută pentru amestecul său inovator de stiluri muzicale, combinând rock-ul cu influențe tradiționale românești.

Nicu Covaci a fost un artist carismatic și creativ, cu o influență semnificativă asupra scenei muzicale românești. Sub conducerea sa, formația Phoenix a lansat albume de referință și a câștigat un loc deosebit în istoria muzicii rock din România. Covaci a fost apreciat pentru contribuțiile sale artistice și pentru impactul său cultural.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci a fost să fie incinerat și că trupa Phoenix să își continuie activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *