Prima pagină » Actualitate » Ultima dorinţă a lui Nelu Ploieșteanu înainte de a muri! Nu a mai apucat să şi-o îndeplinească

Ultima dorinţă a lui Nelu Ploieșteanu înainte de a muri! Nu a mai apucat să şi-o îndeplinească

02 apr. 2021, 07:36,
George Cristian în Actualitate

Nelu Ploieșteanu a murit în această dimineaţă pe patul unui spital în Terapie Intensivă după ce s-a infectat cu COVID-19. Ultimul mare lăutar al României a murit la aproximativ o săptămână după ce Cornelia Catangă a murit.

Înainte de a fi intubat şi când încă mai putea vorbi, Nelu Ploieșteanu și-a chemat fiica şi i-a spus ultima dorinţă pe care o are.

Nelu Ploieșteanu a murit în urma infectării cu COVID-19

Nelu Ploieșteanu , cunoscut lăutar din România, a murit la vârsta de 70 de ani, iar anunţul a fost făcut pe o pagină de socializare de către jurnalista Mara Bănică, aceeaşi jurnalistă care a anunţat că starea de sănătate a lăutarului este una grav:

Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să ţi Odihnească sufletul în Rai! ??? a scris Mara Bănică pe Facebook

Nelu Ploieșteanu a avut o ultimă mare dorinţă

Concret, înainte de a fi intubat, Nelu Ploieșteanu şi-a chemat propria fiică şi i-a spus că îi pare rău că nu a mai apucat să mai aprindă o lumânare la mormântul fiicei lui. Totuşi, Ploieșteanu a lăsat cu limbă de moarte fiicei sale dorinţă ca aceasta să se ducă la mormântul fiului, respectiv fratelui, pentru a mai aprinde o lumânare.

„Ne spunea că e tare supărat că nu a mai ajuns la mormântul fiului său și îi spunea fiicei, care l-a însoțit la spital, să se ducă să-i aprindă o lumânare, când se va încheia carantina, în Jud. Ilfov.”, a mai declarat medicul, potrivit sursei citate.

Nelu Ploieșteanu are un fiu care a murit

Nelu Ploieșteanu a avut 5 copii, 4 fete şi un băiat. Totuşi, viaţa artistului nu a fost lipsită de suferinţă. În anul 2018, fiul său Mihai a murit la varta de doar 32 de ani. Acesta trecea printr-o lungă suferinţa pricinuită de tetrapareză spastică.

Mai mult, fetele lui Nelu Ploieşteanu au împodobit cavoul în care se odihneşte fiul artistului cu multe ghivece de flori, jucării de pluş şi diverse figurine. Extrem de emoţionant a fost şi gestul prin care surorile au împodobit şi crucea din lemn a băiatului, pe care stă scris numele Mihai Dumitrache (n.r. Ploieşteanu e nume de scenă al artistului). Pe cruce, fetele lui Nelu Ploieşteanu au pus sus un ursuleţ şi un căţeluş, ambele de pluş, semn că jucăriile îi plăceau enorm băiatului. În ciuda amantlâcurilor, soţia Elena i-a fost mereu alături. Cei doi aveau o căsnicie de aproximativ 45 de ani.

Cornelia Catangă, o altă artistă a muzicii lăutăreşti care a murit

Lumea muzicii din România este în doliu după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, Cornelia Catangă, cunoscută artistă a muzicii lăutăreşti a decedat. Aceasta, ca şi în cazul lui Nelu Ploieșteanu, a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu COVID-19. Anunţul a fost făcut, şi de această dată de Mara Bănică.

„Azi noapte a ajuns la spital, a făcut stop cardio-respirator! Nu este Covid, au băgat-o ăștia la COVID, că așa vor ei! Vor ei… ne-au nenorocit! Nu pot să dau mai multe detalii, că sunt în situația în care sunt. Vă rog să mă iertați!”, a declarat Aurel Pădureanu.

Totuşi, soţul ei, Aurel Pădureanu, a declarat că nu crede că soţia sa a murit ca urmare a infectării cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *