Prima pagină » Informații utile » Uleiul de castor. Tratamentul minune pentru părul și pielea ta

Uleiul de castor. Tratamentul minune pentru părul și pielea ta

25 iul. 2024, 09:28,
în Informații utile

Presarea la rece a semințelor crude permite păstrarea elementelor nutritive și rezultă uleiul de castor. Cu o vâscozitate ridicată și o culoare gălbuie, pătrunde foarte repede în piele și are numeroase proprietăți.

Beneficiile uleiului de castor

În industria cosmetică, mai ales în ceea ce privește îngrijirea pielii și părului. În urma administrării externe, uleiul de ricin menține un nivel sănătos al pielii și de asemenea poate ajuta la ameliorarea acneei, bătăturilor, cicatricilor, inflamațiilor gingivale.

Uleiul de ricin aplicat pe scalp și pe păr, în mod regulat, are beneficii pentru: creșterea părului, obținerea unui păr mai rezistent, hidratarea părului uscat, tratarea mătreții, reducerea firelor despicate, protejarea părului împotriva radiațiilor solare.

Studiile efectuate au arătat că uleiul de castor are proprietăți: antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene, antioxidante, elimină radicalii liberi și ajută la vindecarea unor leziuni.

De asemenea, uleiul de ricin vindecă dermatita de la nivelul scalpului datorită proprietăților antibacteriene. Acesta mai stimulează circulația sanguină de la nivelul scalpului. Asigură o podoabă capilară mai sănătoasă prin prezența vitaminei E, a aminoacizilor, a acizilor grasi Omega 6, ajutând la reducerea despicării părului.

Și pentru piele este la fel de benefic. Acesta hidratează pielea și împiedică uscarea. Totodată, are un efect reparator asupra pielii arse. Uleiul de castor poate ajuta la ameliorarea leziunilor de la nivelul pielii, fiind de cele mai multe ori amestecat cu alte uleiuri vegetale, la recomandarea medicului.

De altfel, este ideal de folosit la masaj, medicii recomandându-l pentru tratarea articulațiilor, mușchilor, țesuturilor care provoacă durere.

Contraindicațiile uleiului de ricin

Uleiul de castor nu trebuie aplicat în exces, ci doar în limitele recomandate de medicul specialist. De asemenea, există categorii de persoane care ar trebui să evite folosirea acestui tip de ulei, de exemplu femeile însărcinate, copii și persoanele care suferă de boli cronice.

În ceea ce privesc efectele adverse, acestea ar putea fi: inducerea nașterii (la gravide), cauzarea diareei, provocarea reacțiilor alergice, greață, amețeală, slăbiciune la nivel muscular, bătăi neregulate ale inimii.

Când este aplicat pe piele, se aplică cu ajutorul unui tampon. Uleiul de ricin menține un nivel sănătos al pielii și de asemenea poate ajuta la ameliorarea acneei, bătăturilor, cicatricilor, inflamațiilor gingivale. Este util în tratarea sau prevenția infecțiilor pielii, deoarece are rol antifungic și antimicrobian.

Acesta poate fi aplicat și administrat pe cale orală, însă trebuie să existe o prescripție medicală în acest sens. Aplicarea internă ajută la tratarea diferitelor tipuri de constipație, gratie efectului purgativ al acidului ricinoleic. Această întrebuințare datează încă din antichitate, iar medicii apelează, uneori, la acest remediu și în zilele noastre.

Utilizat pe mâinile și călcâiele crăpate, acestea devin mai fine și mai plăcute la atingere. Foarte indicat este și pentru persoanele care se confruntă cu căderea excesivă a părului. Se poate folosi ca atare sau poate fi inclus în diferite produse cosmetice precum: șampoane, balsamuri, măști pentru ten, creme hidratante, demachiante, măști capilare.

Uleiul de castor, utilizat în limitele recomandate, este foarte benefic atât pentru păr, cât și pentru piele. Aceste trebuie să fie un element cheie în rutina noastră de îngrijire, fiind un produs natural cu numeroase proprietăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 noiembrie 2024
08 noiembrie 2024