Prima pagină » Informații utile » Ulei esențial de eucalipt și spui adio nasului înfundat! Ce beneficii are acesta?

Ulei esențial de eucalipt și spui adio nasului înfundat! Ce beneficii are acesta?

05 aug. 2024, 13:34,
B, , h, , în Informații utile

Ai răcit și ai nasul înfundat? Uleiul esențial de eucalipt acționează rapid, ajutând la desfundarea nasului și la îmbunătățirea respirației. În plus, utilizat în candelă, este un excelent purificator pentru aerul din cameră și ajută la creşterea puterii de concentrare.

Uleiul esențial de eucalipt este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale din întreaga lume datorită proprietăților sale terapeutice și medicinale. Este extras din frunzele și ramurile de eucalipt și are o aromă puternică și revigorantă.

Uleiul esențial de eucalipt pentru nasul înfundat

Tratamentele naturiste sunt o bună soluție pentru tratarea primelor simptome ale răcelii. Uleiul esențial de eucalipt face minuni pentru nasul tău înfundat și vei spune adio răcelii puternice pe care nu o poți evita în niciun an.

În medicina alternativă băile fierbinți sau inhalările cu eucalipt sunt cele mai indicate tehnici pentru eliberarea căilor nazale. Tratamentul poate fi urmat și de patru ori pe zi, pentru o acțiune rapidă.

Uleiul esențial de eucalipt se adaugă în apa fierbinte ca mai apoi să stai cu capul deasupra infuziei și cu un prosop peste, rămâi deasupra câteva minute, până când nasul se desfundă complet.
Repetă procedeul de fiecare dată cînd simți că nu poți inspira corespunzător, fără să depășești patru ședințe de inhalări. Uleiul esențial de eucalipt are acțiune antiinflamatoare, antibacteriană, tonică și astringentă, astfel are numeroase beneficii și proprietăți.

Mirosul de camfor și efectul astringent, răcoritor și tonic te vor revigora după doar doua zile. Decongestionează rapid căile respiratorii și fluidizează secrețiile. Mai mult, poate fi remediul naturist perfect pentru infecțiile apărute pe fondul răcelii (herpes, răni, ulcerații), dar dezinfectează și camera în care dormi, pentru că răceala să nu se transmită și persoanelor apropiate.

Dacă optezi pentru compresele cu ulei esențial de eucalipt pentru îndepărtarea febrei, nu uita să îl combini cu o cantitate mare de apă pentru că acțiunea lui puternică poate provoca iritații.

Alte beneficii ale uleiului

Uleiul esențial de eucalipt este un remediu natural popular, cu o varietate de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără:

Proprietăți antimicrobiene – uleiul esențial de eucalipt are proprietăți antimicrobiene puternice, ceea ce îl face numai bun pentru tratarea infecțiilor bacteriene și virale. Acesta poate fi utilizat pe piele pentru a trata infecții cutanate sau poate fi inhalat pentru a ajuta la eliminarea bacteriilor din tractul respirator.

Afecțiuni dentare – uleiul esențial de eucalipt este eficient în tratarea problemelor dentare, cum ar fi gingivita și respirația urât mirositoare. Adăugarea unei picături de ulei de eucalipt în apa de gură poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a mirosului neplăcut.

Efect de calmare – uleiul esențial de eucalipt are proprietăți calmante și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Acesta poate fi utilizat prin inhalare sau prin masaj.

Cosmetica – uleiul de eucalipt are proprietăți de hidratare și poate fi utilizat pentru a trata acneea și alte probleme ale pielii. Acesta poate fi adăugat în loțiuni, creme și alte produse de îngrijire a pielii.

Uleiul esențial cu eucalipt nu este recomandat copilului tău, femeilor însărcinate sau persoanelor cardiace, cele mai frecvente efecte adverse sunt migrenele, amețeala și oboseala cronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *