Prima pagină » Sanatate » Ulei de ricin pentru față. Ce beneficii are în rutina de îngrijire și care sunt efectele secundare

Ulei de ricin pentru față. Ce beneficii are în rutina de îngrijire și care sunt efectele secundare

02 dec. 2024, 11:51,
în Sanatate

Uleiul de ricin pentru față este un ulei vegetal pe care oamenii îl folosesc pentru diverse scopuri cosmetice și medicale. Poate oferi beneficii pentru sănătatea pielii, ajutând la gestionarea acneei, hidratarea și reducerea inflamației.

Acesta este un lichid galben translucid și un ingredient activ într-o gamă largă de produse de uz casnic, de la cele de curățare și până la vopsele. De asemenea, este prezent în produsele pentru îngrijirea părului și a pielii. Deși dovezile sunt mai puțin concludente, uleiul a demonstrat, de asemenea, unele beneficii potențiale pentru față.

Ulei de ricin pentru față

Principala compoziție chimică a uleiului de ricin pentru față este acidul ricinoleic, un acid gras care poate hidrata și proteja bariera pielii tale. Cercetătorii au descoperit că are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, astfel că poate ajuta la reducerea coșurilor și la diminuarea aspectului porilor mari.

Beneficiile suplimentare ale utilizării uleiului de ricin pe piele pot include prevenirea ridurilor, deoarece conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din corpul tău, responsabili pentru accelerarea procesului de îmbătrânire, făcând ridurile să apară mai devreme. În plus, combate acneea datorită proprietăților sale antibacteriene și reduce umflăturile. De asemenea, ar putea reduce dimensiunea coșurilor inflamate sau a pungilor de sub ochi, hidrata pielea, făcând-o să arate tânără și strălucitoare.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de ricin poate ameliora durerea asociată cu arsurile solare. Proprietățile sale hidratante pot, de asemenea, să reducă descuamarea și să combată buzelor uscate, fiind un ingredient comun atât în ruj, cât și în luciul sau balsamul de buze. S-ar putea să doriți să-l amestecați cu un ulei mai gustos, cum ar fi cel de cocos. De asemenea, îl poți adăuga în unt de shea pentru un efect suplimentar de hidratare. Înainte de culcare, aplică această mixtură după ce ți-ai curățat pielea. Puteți lăsa uleiul pe piele peste noapte sau îl puteți șterge cu o cârpă caldă după 1 până la 5 minute.

Efectele secundare ale produsului

Efectele secundare comune ale uleiului de ricin pot include greață, vărsături, dureri sau senzație de plenitudine abdominală, amețeli, diaree sau insomnie. Este posibil ca acest produs să nu fie potrivit pentru toată lumea și există câteva precauții de luat în considerare atunci când îl folosiți. Se recomandă ca persoanele însărcinate să evite utilizarea sa, deoarece ar putea provoca contracții premature. Nu există suficiente cercetări pentru a ști dacă uleiul de ricin este sigur pentru persoanele care alăptează, din acest motiv, ar trebui să consultați medicul înainte de a-l folosi. De asemenea, părinții ar trebui să discute cu pediatrul înainte de a administra ulei de ricin copiilor.

Aplicarea topică a uleiului de ricin poate irita pielea unor persoane. Dacă aveți dermatită sau o altă afecțiune, consultați medicul înainte de a folosi orice produse noi. Unii oameni pot constata că uleiul de ricin poate irita pielea, iar unele persoane pot experimenta o reacție alergică. Cei care au pielea sensibilă și folosesc balsamuri de buze care conțin ulei de ricin pot experimenta dermatită de contact, care poate provoca simptome precum mâncărime și umflare. Oricine prezintă o reacție imunologică severă la ulei de ricin trebuie să solicite imediat asistență medicală.

Ricina, o substanță din semințele de ricin, este o toxină puternică derivată dintr-o parte a piureului de deșeuri produs atunci când semințele plantei sunt procesate pentru a face ulei. Este prezent în coaja boabelor, care este eliminată în procesul de fabricare, astfel că nu ajunge în produsul final. Prin urmare, expunerea neintenționată la ricină este foarte puțin probabilă, cu excepția ingerării boabelor. Adesea, suplimentele pot interfera cu diferite medicamente sau alte suplimente. Totuși, în cazul uleiului de ricin pentru față nu sunt bine documentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 decembrie 2024
03 decembrie 2024