Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Ulei de masline cu lamaie: amestecul ideal de consumat pe stomacul gol
Ulei de masline cu lamaie: amestecul ideal de consumat pe stomacul gol

Ulei de masline cu lamaie: amestecul ideal de consumat pe stomacul gol

24 mai 2021, 12:31,
în Sanatate

Uleiul de masline amestecat cu lamaie este un remediu natural cunoscut încă din antichitate, ideal pentru a începe ziua cu piciorul drept: o linguriță de lămâie și ulei de măsline în fiecare dimineață, luată pe stomacul gol, poate aduce beneficii mari sănătății. Contopirea celor două elemente, în sine sănătoase, ajută la lubrifierea membranelor mucoase ale stomacului, la combaterea constipației și la activarea circulației și a funcțiilor ficatului și a vezicii biliare. Mai mult, acest remediu antioxidant este capabil să ne elibereze de toxine, purificându-ne din interior.

O protectie pentru inima

Printre beneficiile cunoscute ale uleiului de masline se numără îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular. Bogat în acizi grași, uleiul de măsline ajută la reducerea excesului de colesterol rău, contribuind la îmbunătățirea circulației sângelui și la menținerea sănătății venelor și arterelor. Adăugarea sucului de lămâie are ca rezultat un aport de vitamine, care îmbunătățește și mai mult funcția cardiacă.

Curatarea ficatului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale combinației de ulei și lămâie pe stomacul gol este cu siguranță efectul purificator asupra ficatului. De multe ori, de fapt, datorită unei alimentații haotice, pot apărea neplăceri precum balonare, gura pastoasă și gustul acid la trezire, dureri de cap severe: toate simptomele care arată ca trebuie să ne purificăm.

Remediu pentru durerile reumatice

Sunt cunoscute și calitățile antiinflamatorii ale acestui remediu antic: pentru cei care suferă de dureri articulare sau reumatice, o lingură de ulei de măsline și 3 picături de suc de lămâie luate dimineața (în mod constant) sunt un adevărat panaceu.

Cum se consuma amestecul ulei de masline si lamaie

Modalitățile ideale de a va insusi acest obicei sănătos sunt următoarele: când te trezești, amestecă o linguriță de ulei de măsline cu 3 picături de lămâie, bea-l pe stomacul gol. După o jumătate de oră, puteti lua micul dejun! În doar câteva zile te vei simți și mai bine, mai puțin plin, cu efecte chiar benefice asupra calității somnului.

În cazul persoanelor sănătoase, simptomele neplăcute cauzate de fumat sau alimentația necorespunzătoare, cum ar fi respirația urât mirositoare la trezire, problemele gastro-intestinale sau o supraîncărcare a ficatului, se vor îmbunătăți foarte mult și cu un efort minim, cu condiția ca, desigur, să nu fie simptome legate de patologii cunoscute (în acest caz este important să contactați mai întâi medicul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *