Întărește oasele, ajută corpul să se apere în caz de alergie, stimulează sistemul imunitar, ne umple cu vitamina D. Iata care sunt beneficiile uleiului din ficat de cod!
Bogat în vitamina D, vitamina A și omega-3, uleiul din ficat de cod, care poate preveni demineralizarea osoasă la vârstnici, ar avea multe alte virtuți.
Uleiul din ficat de cod este uleiul de pește obținut prin decantarea ficatului de cod, care a fost gătit anterior și apoi zdrobit. Poate fi consumat ca un ulei pur sau ca o capsulă.
Uleiul din ficat de cod este foarte concentrat în vitamina D, fiind asadar unul dintre remediile folosite pentru a menține sănătatea oaselor. În trecut, era destinat mai mult copiilor, pentru a le ajuta să crească oasele și pentru a atenua posibilele probleme de creștere, precum și pentru persoanele în vârstă, pentru a preveni osteoporoza și slăbirea cartilajului. Dar astăzi, acest supliment alimentar ar fi benefic la orice vârstă.
Reîmprospătat în ultimii ani, uleiul de ficat de cod are multe beneficii pentru sănătate. Bogăția sa în vitamina D ajută într-adevăr la protejarea scheletului și a oaselor, facilitând absorbția și fixarea calciului și a fosforului. Vitamina D pe care o conține ajută, de asemenea, la creșterea sistemului imunitar.
Ulei de ficat de cod: care sunt beneficiile sale
În timp ce uleiul de ficat de cod este renumit pentru cantitatea sa mare de vitamina D, acesta oferă organismului multe alte substanțe nutritive.
Acest ulei este, de asemenea, bogat în vitamina A (o vitamină liposolubilă), care va păstra atât vederea, dar va sprijini si creșterea oaselor, a cartilajului și a dinților.
Pe lângă beneficiile sale terapeutice asupra oaselor, uleiul de ficat de cod va ajuta la menținerea mucoaselor în stare bună.
La fel ca multe uleiuri animale sau vegetale, care sunt bogate în omega-3, uleiul de ficat de cod va oferi substanțe nutritive utile pentru protecția sistemului cardiovascular. Omega-3 vor avea o acțiune antiinflamatoare, vor promova echilibrul hormonal și vor ajuta organismul să lupte împotriva reacțiilor alergice și a stresului oxidativ.
Prin urmare, acest „cocktail” compus din acești trei nutrienți (vitamina D, vitamina A și omega 3) va fi de interes în susținerea diferitelor probleme.
Cum se utilizează ulei de ficat de cod
Deși este bun pentru sănătate, uleiul de ficat de cod poate fi greu de consumat pur (mai ales dimineața, la micul dejun), datorită gustului său similar cu cel al sardinelor. Există două alternative disponibile pentru o cură cu ulei de ficat de cod.
Puristii prefera sa-l consume sub forma unui ulei, de preferinta organic, pentru a profita din plin de beneficiile sale.
Dar, dacă te lasi amețit de gustul său special, nu te panica, există capsule de ulei de ficat de cod. Aceste două tipuri de produse sunt disponibile în farmacii și magazine organice.
De asemenea, este foarte posibil să includeți ulei de ficat de cod direct în dieta zilnică, de exemplu, poate fi folosit ca si condiment pentru salate.
Dar, dacă gustul său special te dezamăgește, nu te panica, există capsule de ulei de ficat de cod.
Pentru a asimila mai bine vitamina A pe care o conține acest ulei, care este o vitamină liposolubilă, cel mai bine este să il consumați în mijlocul mesei, astfel încât organismul să asimileze vitaminele mai bine atunci când intră în contact cu grăsimile.