Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ulei de cocos pentru păr. Efectele incredibile oferite de acest produs

Ulei de cocos pentru păr. Efectele incredibile oferite de acest produs

09 nov. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Un ulei de cocos pentru păr este un produs util și natural care, atunci când este folosit în mod constant, va repara părul care are nevoie de o îngrijire specială. Datorită conținutului său ridicat de acizi grași, are un efect de înmuiere și hidratare, precum și ajută la refacerea suprafeței părului, conferindu-i o strălucire sănătoasă. Uleiul de cocos pentru păr poate fi folosit ca mască sau balsam, precum și ca tratament fără clătire.

Uleiul se obține prin presarea la cald sau la rece a pulpei de nucă. Există mulți producători care oferă diferite uleiuri de păr, dar puteți, de asemenea, să faceți uleiul acasă. Atunci când cumpărați, acordați atenție extracției uleiului. Un ulei de calitate este considerat a fi un ulei de primă presare.  Uleiul de nucă de cocos combină proprietățile atât ale acizilor grași saturați, cât și ale acizilor grași nesaturați, așa că se solidifică la temperaturi scăzute. Acesta devine solid și opac, dar dacă îl încălziți în mâini sau îl puneți într-o baie de apă, devine lichid.

un recipient cu ulei de cocos langa mai multe nuci de cocos pe o masa

Uleiul se obține prin presarea la cald sau la rece a pulpei de nucă

Ulei de cocos pentru păr. Remediul care oferă strălucire podoabei capilare

Uleiul de nucă de cocos conține numeroși acizi grași, cum ar fi acidul lauric, care are proprietăți antibacteriene și de reglare a sebumului. Acidul miristic hrănește și regenerează structura părului. Acidul palmitic reține umiditatea. Acidul oleic îmbunătățește protecția părului și a scalpului. Iar acizii linoleic și linolenic sunt vitali pentru menținerea funcției de barieră a părului și a scalpului.

Uleiul de nucă de cocos hrănește foliculii de păr și previne căderea părului, favorizând creșterea acestuia. Experimentele noastre cu părul, cum ar fi colorarea, îndreptarea și coafarea, îl pot lipsi de hidratare și creatină, slăbindu-l din interior. Uleiul de nucă de cocos ajută la repararea structurii părului prin etanșarea umidității, astfel încât părul să fie din nou mătăsos și strălucitor.

un recipient cu ulei de cocos langa mai multe nuci de cocos pe o masa

Uleiul de nucă de cocos conține numeroși acizi grași

Dacă aveți părul vopsit, uleiul de cocos poate ajuta la menținerea vitalității și saturației culorii prin reținerea pigmenților de culoare în structura părului. Uleiul de cocos ajută la refacerea barierei lipidice a scalpului și îmbunătățește astfel apărarea naturală a pielii împotriva mătreții.

Cine poate folosi uleiul de cocos? Recomandările specialiștilor

Uleiul de nucă de cocos pentru păr este ideal pentru fetele crețe, deoarece un astfel de păr este inițial poros și uscat, precum și pentru doamnele cu părul lung. Cu cât părul este mai lung, cu atât are mai puțină protecție naturală, iar cu cât este mai deteriorat, cu atât are nevoie de mai multă hrană.

un recipient cu ulei de cocos si o lingura de lemn in el

Uleiul de nucă de cocos hrănește foliculii de păr

În general, orice păr deteriorat sau uscat este un caz ideal pentru a folosi uleiul. Dar dacă părul tău este gras, probabil că uleiul de cocos nu este pentru tine. Uleiul de cocos are o consistență foarte groasă și poate lăsa părul gras.

Un ulei de cocos pentru păr este grozav și indispensabil, dar, ca orice produs cosmetic, s-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru tipul tău de păr. Dacă l-ați folosit și părul dvs. arată rău, nu este rigid și nu menține volumul, nu vă speriați, uleiul pur și simplu nu este potrivit pentru părul dvs. Dar poate fi folosit în îngrijirea feței sau a corpului.

un recipient cu ulei de cocos langa mai multe nuci de cocos pe o masa

Dacă aveți părul vopsit, uleiul de cocos poate ajuta la menținerea vitalității și saturației culorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *