Prima pagină » Sanatate » Ulei de chimen negru: Beneficii, contraindicații și efecte adverse
Ulei de chimen negru: Beneficii, contraindicații și efecte adverse

Ulei de chimen negru: Beneficii, contraindicații și efecte adverse

09 oct. 2023, 14:57,
BZI.ro, în Sanatate

Uleiul de chimen este un ingredient care a fost folosit ca tratament de mai bine de 2.000 de ani. Semințele de chimen negru au un gust amar specific, și sunt adesea adăugate în produse de patiserie și lichioruri. Deși există câteva contraindicații, uleiul de chimen poate fi folosit pentru a da aromă diferitelor feluri de mâncare, dar unii îl aplică și pe piele pe post de analgezic și antiseptic.

Ulei de chimen. Contraindicații și efecte adverse

Cercetările sugerează că uleiul de chimen negru nu este toxic. Mai multe studii au examinat utilizarea orală și topică a uleiului de chimen negru și nu au descoperit efecte adverse grave. Cu toate acestea, unele cercetări au raportat că persoanele care experimentează dispepsie funcțională, adică un tip de dureri de stomac de lungă durată care nu sunt cauzate de o ulcer, pot experimenta efecte adverse după administrarea uleiului de chimen negru, cum ar fi greața și balonarea. Persoanele care sunt însărcinate sau alăptează ar trebui, de asemenea, să evite utilizarea uleiului de chimen negru, deoarece nu există suficiente dovezi care să arate că este sigur în timpul acestei perioade.

Deși uleiul de chimen negru este considerat relativ sigur, acesta poate interacționa cu anumite medicamente sau suplimente. Discutați cu un specialist medical înainte de a-l utiliza, în special dacă luați sau intenționați să luați medicamentele sau suplimente precum anticoagulante, medicamente pentru tensiune arterială, medicamente pentru diabet, diuretice, medicamente imunosupresoare, suplimente de fier sau medicamente sedative sau serotoninergice. Dacă experimentați efecte secundare, cum ar fi erupții cutanate, probleme digestive sau vărsături după administrarea uleiului de chimen negru, apelați la un profesionist pentru îngrijire medicală. Este important să discutați cu specialist medical despre orice îngrijorare legată de posibilele interacțiuni medicamentoase sau efecte secundare asociate uleiului de chimen negru.

Beneficiile curei cu extract de chimen nu pot fi contestate

Uleiul de semințe de chimen negru este considerat a avea numeroase beneficii pentru sănătate. Este disponibil sub formă de capsule și lichid și poate fi utilizat fie pe cale orală, fie topic, în funcție de afecțiunea pe care doriți să o tratați. De-a lungul timpului, acest ulei a fost utilizat pentru a gestiona simptomele astmului, a acneei, a diabetului și a altor afecțiuni. Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate par să provină de la timochinona, un compus chimic prezent în plantă.

Cercetările au arătat că acest ulei are efecte antimicrobiene, ceea ce înseamnă că poate combate bacteriile nocive. De asemenea, s-a observat că uleiul de semințe de chimen este eficient împotriva bacteriilor rezistente la multiple medicamente, cum ar fi MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină), care sunt adesea greu de tratat din cauza imunității dezvoltate la unele antibiotice și tratamente. De asemenea, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii acesta ameliorează acneea, psoriazisul, hiperpigmentarea și alte afecțiuni ale. Poate fi folosit pentru a ajuta la vindecarea rănilor mici, la hidratarea părului sau a unghiilor atunci când este aplicat direct.

În concluzie, uleiul de chimen, deși are câteva contraindicații, este un extract natural care oferă și multe beneficii, cum ar fi reducerea simptomelor ușoare de alergie și îmbunătățirea aspectului pielii și a părului. În general, acest ulei este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor dacă este utilizat pe o perioadă limitată de timp. Cu toate acestea, uleiul de chimen negru poate interacționa cu alte medicamente, inclusiv cu medicamente care suprimă sistemul imunitar și medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a diabetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *