Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ulei de cătină, cel mai bun remediu pentru piele. Ce afecțiuni dermatologice pot fi tratate cu ajutorul cătinei

Ulei de cătină, cel mai bun remediu pentru piele. Ce afecțiuni dermatologice pot fi tratate cu ajutorul cătinei

12 ian. 2022, 15:56,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă ne confruntăm cu probleme ale pielii, cel mai bun remediu naturist este binecunoscutul ulei de cătină. Acesta mai este numit și „aurul lichid” datorită proprietăților sale de vindecare sau prevenire a diverselor boli ale pielii. Iată ce afecțiuni dermatologice pot fi tratate cu ajutorul cătinei. 

Ulei de cătină, tratamentul perfect pentru întinerire și elasticitatea pielii

Uleiul de cătină se obține fie din pulpa fructelor de cătină, fie din semințele de cătină. Pe lângă binecunoscutele beneficii ale cătinei în întărirea sistemului imunitar, în tratarea gripei, a răcelii sau a problemelor intestinale, aceasta este recomandată și de dermatologi în tratarea unor afecțiuni ale pielii.

Cătina reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, minerale, vitamina C și acizi grași Omega 3 și Omega 6. 

Uleiul de cătină este recomandat de tot mai mulți dermatologi. Acest remediu naturist protejează pielea de razele puternice ale soarelui. Mai mult, acesta este folosit și în calmarea iritațiilor sau în tratarea arsurilor minore, având puternice proprietăți antiinflamatoare.

De asemenea, uleiul de catină ajută la funcționarea normală a glandei sebacee, contribuind la producția naturală de sebum. 

Doamnele și domnișoarele care își doresc un ten perfect și lipsit de riduri pot folosi uleiul de cătină. Acesta hidratează și catifelează pielea, are un efect antirid puternic și contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii. 

Uleiul de cătină poate fi folosit nu doar pentru uzul extern, ci și pentru uz intern. Consumat cu moderație, acesta reduce riscul de boli cardiovasculare, protejează ficatul și ajută la tratarea sau prevenirea ulcerului gastric.

Un alt remediu naturist perfect pentru tratarea afecțiunilor intestinale este ceaiul de lavandă. Acesta este recomandat și persoanelor care își doresc să slăbească rapid și sănătos.

Ce afecțiuni dermatologice se tratează cu ulei de cătină

Printre afecțiunile frecvente ale pielii se află acneea, ce poate fi tratată cu ulei de cătină. Uleiul de cătină echilibrează producția de sebum și ajută la refacerea epidermei.

Arsurile și iritațiile de la nivelul pielii pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cătină. Mai mult, acest remediu naturist contribuie la procesul de reînnoire celulară. 

De asemenea, uleiul de cătină grăbește vindecarea rănilor în cazul unor tăieturi minore sau a unor cicatrici.

Uleiul de cătină este recomandat și copiilor, contribuind la creșterea imunității celor mici și protejează sistemul nervos. 

Uleiul obținut din cătină este benefic și în tratarea dermatitelor sau a psoriazisului și previne infecțiile de la nivelul pielii. Dermatologii recomandă uleiul de cătină doamnelor care își doresc să aibă o piele cu aspect tânăr și lipsită de riduri. Vitamina C din uleiul de cătină stimulează producerea colagenului și reduce radicalii liberi care îmbătrânesc aspectul pielii.

În cazul persoanelor care își doresc să se mențină în formă se recomandă  consumul a două lingurițe de ulei de cătină pe zi. Acesta accelerează arderea grăsimilor din organism și oferă senzația de sațietate. Un alt remediu naturist benefic pentru siluetă este ceaiul de busuioc pentru slăbit.

Uleiul de cătină are proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare, pătrunde repede în piele și nu pătează hainele. Acesta poate fi folosit zilnic, masând diferite zone ale corpului cu ulei de cătină. 

În ceea ce privește consumul intern, uleiul de cătină ajută la menținerea funcțiilor cognitive și reglează totodată tensiunea arterială.

Uleiul de cătină este recomandat în tratarea unor afecțiuni dermatologice severe. Acesta reprezintă remediul naturist perfect pentru menținerea sănătății și elasticității pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *