Prima pagină » Sanatate » Ulei de cătină, beneficii pentru sănătate și frumusețe. Cum să îl integrezi în rutina ta

Ulei de cătină, beneficii pentru sănătate și frumusețe. Cum să îl integrezi în rutina ta

05 dec. 2024, 13:22,
în Sanatate

Rutina de îngrijire cu ulei de cătină are beneficii tămăduitoare, deoarece produsul a fost folosit de mii de ani ca remediu naturist pentru diverse afecțiuni. Acesta este extras din fructele, frunzele și semințele plantei de măceș. Puteți să-l aplicați pe piele sau să-l luați pe cale orală.

Uneori numită fructul sfânt al Himalayei, cătina este un remediu popular în medicina ayurvedică și cea tradițională chineză. Se spune că oferă beneficii pentru sănătate, de la păr și piele mai strălucitoare până la un risc mai scăzut de cancer și boli de inimă.

Ulei de cătină, beneficii

Uleiul de cătină are beneficii multiple, fiind bogat în diverse vitamine, minerale și compuși vegetali benefici. În mod natural, este plin de antioxidanți, care ajută la protejarea corpului împotriva îmbătrânirii și a bolilor. Fructele sale sunt deosebit de bogate în vitaminele A, C, K și E. De asemenea, conțin cantități considerabile de fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu și cupru. În plus, semințele și frunzele sunt bogate în fitosteroli, un compus vegetal cu multe beneficii, printre care și blocarea absorbției colesterolului în organism. Aceasta este o modalitate prin care uleiul de cătină este considerat a reduce riscul de boli de inimă.

De asemenea, conține o proporție mare de acid palmitoleic, care se găsește și în grăsimea pielii umane. Astfel, se crede că accelerează vindecarea rănilor și menține pielea sănătoasă. Interesant, uleiul de cătină ar putea fi, de asemenea, unul dintre singurele alimente vegetale cunoscute care oferă toți cei patru acizi grași omega. În plus, mai mult de jumătate din grăsimea găsită în acest ulei este mononesaturată și polinesaturată, care sunt două tipuri sănătoase. De asemenea, este o sursă bună de acid linoleic, care este cel mai abundent acid gras din pielea umană, benefic pentru tratamentul durerilor de picioare.

În plus, uleiul de cătină conține și alți acizi grași omega-6, cum ar fi acidul gamma-linolenic, care pot ajuta la reducerea eczemelor și la îmbunătățirea acneei, la fel și cel de ricin. În plus, compușii din uleiul de cătină par promițători în protejarea pielii tale de efectele dăunătoare ale razelor UV de la soare. Poate că nu este surprinzător, cătina este adesea adăugată la diverse produse anti-îmbătrânire sau de reducere a ridurilor. Este, de asemenea, un ingredient comun în produsele destinate tratării pielii uscate, iritate sau descuamate.

Cremă de corp hidratantă

Pentru a face o cremă de corp hidratantă pentru exterior aveți nevoie de câteva ingrediente și de puțină îndemânare. Astfel, trebuie să folosiți 47 de grame de unt de shea, 47 de grame de ulei de gălbenele gata preparat sau ulei de tărâțe de orez ori alt ulei foarte absorbabil, 4 grame de ulei de cătină, 2 grame de vitamina E, 3 grame de pudră de arorut.

După ce ați pregătit ingredientele, amestecați untul de shea și uleiul într-un bol de sticlă, într-un bain marie, până când se încorporează și ajunge sub 40 de grade. Adăugați uleiul de cătină și vitamina E și mixați bine, iar ulterior puneți pulberea de arorut. Continuați să amestecați până când crema devine solidă, după care puneți-o într-un borcan de sticlă curat și sterilizat și etichetați lista de ingrediente, precum și data. Puneți produsul la frigider pentru a se întări timp de o zi. Crema de corp hidratantă va fi păstrată la temperatura camerei fără conservanți timp de aproximativ 3-4 luni.

Pentru început, folosiți doar o cantitate foarte mică pentru uz extern, deoarece crema este foarte consistentă și necesită ceva timp pentru a se absorbi corect. Cu toate acestea, nu înfundă porii, ci este intră în piele, formând un strat protector. Mai întâi, aplicați produsul pe palme și apoi tapotați uniform pe față și zona gâtului. Lăsați să se absoarbă timp de aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară, pentru a vă bucura pe deplin de uleiul de cătină și beneficiile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`