Prima pagină » Sanatate » Ulcior la ochi: Tratamente care te scapă de problemă peste noapte

Ulcior la ochi: Tratamente care te scapă de problemă peste noapte

24 aug. 2021, 11:24,
în Sanatate

Ulciorul la ochi sau orjeletul, cum este denumit medical, este o infecție la nivelul pleoapei, la baza unei gene sau la nivelul uneia dintre glandele sebacee. Pentru a scăpa de problema cauzată de ulciorul la ochi există mai multe tratamente care au rezultate rapide.

Ulciorul la ochi apare ca o umflătură mică, roșie și dureroasă care, în numai câteva zile, evoluează spre o colecție purulentă. În cele mai multe cazuri, acesta dispare după ce se sparge și se drenează toată infecția.

persoană care are ulcior la ochi

Ulcior la ochi: Cauze

Apariția ulciorului la ochi poate fi pusă pe seama mai multor factor, dar principala cauză este stafilococul auriu, care este prezent în majoritatea cazurilor la nivelul tegumentului.

Alte cauze ale apariției ulciorului la ochi sunt lipsa igienei, transpirația, produsele cosmetice folosite în exces sau incorect, în situația în care acestea sunt infectate cu alte bacteri. Poluarea dar și frecarea pleoapelor pot fi alte cauze ce ar putea duce la aparitia ulciorului ochiului.

Ulciorul la ochi poate fi transmis de la o persoană la alta prin folosirea acelorași picături pentru ochi cu cele ale altor persoane infectate, înotul într-o piscină neigienizată sau intrarea ochilor în contact cu mâinile murdare.

persoană care are ulcior la ochi

Simptomele ulciorului la ochi

În cazul apariției unui ulcior la ochi, primul simptom este o umflătură pe pleoape.

Alte simptome pentru ulcior la ochi sunt lăcrimarea ochilor, mâncărime, senzație de arsură în zona pleoapei, înroșirea pleoapelor, senzație de disconfort la clipire, senzația de corp străin în ochi sau aspect de pleoapă căzută.

persoană care are ulcior la ochi

Tratament ulcior: Soluții naturiste cu efecte imeidate

Pentru tratarea ulciorului la ochi există mai multe remedii naturiste care au efecte imediate.

Unul dintre cele mai folosite remedii naturale este apa cu sare. Pentru asta, trebuie să fierbi un litru de apă cu 2 linguriţe de sare. După ce o lași să se răcească, înmoaie un prosop curat sau un tampon demachiant în apa sărată și tamponează bine ulciorul. Trebuie înmuiat mereu în apa caldă, astfel încât să ţii compresa sărată circa 20 de minute, la temperatură mare.

persoană care are ulcior la ochi

Ulcior la ochi: Tratament cu lapte integral sau zeamă de usturoi

O altă soluție de sfolosită pentru a grăbi vindecarea ulciorului la ochi este laptele integral. Pentru o vindecare rapidă trebuie să încălzeşti o ceaşcă de lapte integral gras şi să tamponezi urciorul la ochi cu un tampon steril, folosind lichidul cât mai cald posibil. Se aplică acel tampon steril  pân ăîn momentul în care se răceşte laptele şi pe urmă trebuie să clăteşti uşor cu apă călduţă. Este indicat să nu să nu bagi lapte cald în ochi şi să nu ai ochii sau pielea şi mâinile murdare când tamponezi ulciorul cu lapte, deoarece zona se poate suprainfecţie.

O altă soluție oferită de natura pentru tratarea ulciorului la ochi este zeama de usturoi. Pentru asta, trebuie aplicat pe întreaga zonă inflamată zeama de usturoi, care are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Aceasta se aplică pe pleoapă, respectiv pe zona unde se fac cearcănele de obicei, în funcţie de locul în care ţi-a apărut ulciorul. După aplicare, se lasă să se usuce, timp de aproximativ 5 ore, după care se spală cu apă călduţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *