Prima pagină » Culinar » Retete de Pasti » Uite cum se prepara friptura de iepure la cuptor SUCULENTA, FRAGEDA si AROMATA
Uite cum se prepara friptura de iepure la cuptor SUCULENTA, FRAGEDA si AROMATA

Uite cum se prepara friptura de iepure la cuptor SUCULENTA, FRAGEDA si AROMATA

01 apr. 2017, 10:42,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:599820;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Ingrediente:

carne de iepure (1 iepure)
2 cepe rosii
1 ceapa alba
1 ceapa galbena
1 morcov
1 ardei gras
400g rosii in bulion
1 lingurita sare
1 foaie de dafin
1 lingurita piper boabe amestec (mozaic) 
½ lingurita cimbru
½ lingurita coriandru
½ lingurita tarhon
½ lingurita boia de ardei dulce
1 capatana mica usturoi
1 cana de apa (250ml)
1 ceasca de vin alb de tara (150ml)
1 ceasca de vin rosu de butuc (150ml)
5 linguri ulei pentru prajit 

Mod de preparare:

Iepurele il transam si o sa oprim pentru friptura doar pulpele din fata si din spate, iar fiecare pulpa in parte o portionam in bucati potrovit de mari. Mai putem pune la friptura si corpul pe care il taiem in bucati de 3 degete, coastele si burta, iar gatul, spatele si bucata de la fund le oprim dupa preferinta pentru ciorba de iepure. 

Spalam bine carnea si o frecam putin cu sare, apoi o prajim cateva minute intr-o tigaie cu ulei incins pana capata putina culoare. 

O sa folosim o tava de cuptor sau o oala pentru cuptor, punem putin ulei in care am prajit carnea si calim cateva minute ceapa taiata marunt, apoi adaugam ardeiul si morcovul taiate cubulete, iar dupa 5 minute punem rosiile cuburi cu tot cu suc de rosii. Dam 1-2 clocote si punem bucatile de carne prajita, completam cu apa si vin pana ce zeama depaseste carnea cu doua degete, condimentam dupa gust si dam la cuptor pentru 120 minute la 200 grade. Friptura nu trebuie amestecata si nici acoperita cat timp este la cuptor. 

Cand friptura este gata (sosul a scazut si este frumos rumenita) adaugam usturoiul taiat cubulete si mai tinem 5 minute la cuptor. Servim friptura calda cu mamaliguta. 

Reteta de friptura de iepure la cuptor ne este recomandata de preparatedevis.ro

Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
a1.ro
Ce salariu va avea Nicușor Dan ca președinte al României. Cu cât este mai mare față de salariul pe care îl lua ca primar general
Playtech.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine în 2025. Ce salariu mediu au locuitorii
observatornews.ro
Fructele românești, lovite de vreme. Cireşele au ajuns să coste şi 50 de lei pe kilogram
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cele mai fragile zodii. Sunt extrem de sensibile
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
S-a aflat cine este în spatele lui George Simion. Întâlnire controversată în Austria
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
Iunie 2025 aduce odihna binemeritată. Zile libere extinse și drepturi sporite pentru angajați
RomaniaTV
CUTREMUR la CCR! Se cere ANULAREA alegerilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 mai 2025
22 mai 2025