Ingrediente:
carne de iepure (1 iepure)
2 cepe rosii
1 ceapa alba
1 ceapa galbena
1 morcov
1 ardei gras
400g rosii in bulion
1 lingurita sare
1 foaie de dafin
1 lingurita piper boabe amestec (mozaic)
½ lingurita cimbru
½ lingurita coriandru
½ lingurita tarhon
½ lingurita boia de ardei dulce
1 capatana mica usturoi
1 cana de apa (250ml)
1 ceasca de vin alb de tara (150ml)
1 ceasca de vin rosu de butuc (150ml)
5 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Iepurele il transam si o sa oprim pentru friptura doar pulpele din fata si din spate, iar fiecare pulpa in parte o portionam in bucati potrovit de mari. Mai putem pune la friptura si corpul pe care il taiem in bucati de 3 degete, coastele si burta, iar gatul, spatele si bucata de la fund le oprim dupa preferinta pentru ciorba de iepure.
Spalam bine carnea si o frecam putin cu sare, apoi o prajim cateva minute intr-o tigaie cu ulei incins pana capata putina culoare.
O sa folosim o tava de cuptor sau o oala pentru cuptor, punem putin ulei in care am prajit carnea si calim cateva minute ceapa taiata marunt, apoi adaugam ardeiul si morcovul taiate cubulete, iar dupa 5 minute punem rosiile cuburi cu tot cu suc de rosii. Dam 1-2 clocote si punem bucatile de carne prajita, completam cu apa si vin pana ce zeama depaseste carnea cu doua degete, condimentam dupa gust si dam la cuptor pentru 120 minute la 200 grade. Friptura nu trebuie amestecata si nici acoperita cat timp este la cuptor.
Cand friptura este gata (sosul a scazut si este frumos rumenita) adaugam usturoiul taiat cubulete si mai tinem 5 minute la cuptor. Servim friptura calda cu mamaliguta.
Reteta de friptura de iepure la cuptor ne este recomandata de preparatedevis.ro