Prima pagină » Magazin » Uite cum scoti cele mai dificile pete
Uite cum scoti cele mai dificile pete

Uite cum scoti cele mai dificile pete

14 iun. 2013, 22:20,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:371286;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Ai iesit in pauza de masa, la iarba verde sau la un gratar cu prietenii. Toate bune si frumoase, pana cand observi pe haine o mare pata de mustar, sos, ori ai varsat berea pe tine sau, mai rau, ti-ai murdarit pantalonii cei albi cu iarba. Iti piere tot cheful de distractie. Insa, aceste pete, pe care crezi ca nu le vei mai scoate niciodata, sunt usor de inlaturat daca stii cum sa procedezi.

De multe ori, petele dificile ne distrug hainele iremediabil si, practic, suntem obligati ori sa le aruncam, ori sa le transformam in carpe pentru sters praful. Jurnalistii de la Huffington Post vin insa cu cateva idei care te vor ajuta sa scoti petele si sa-ti salvezi hainele preferate. Uite ce ai de facut!

Otet alb pentru bere
Daca vrei sa scoti o pata de bere de pe haine, trebuie sa pastrezi zona patata umezita cu apa rece.

Asta, pana ajungi acasa, cand va trebui sa te apuci de spalat. Amesteca doua cani cu apa, doua lingurite de otet alb si putin detergent de vase. Aplica acest amestec peste pata si asteapta cateva minute sa actioneze. Apoi, spala hainele in mod normal.

Petele de iarba, scoase cu detergent de vase
Cu totii ne-am murdarit hainele cand am mers la picnic, iar petele de iarba sunt destul de dificil de scos. Foloseste detergent de vase! Este o metoda care nu va da gres. Aplica pe pata putin detergent de vase si curata cu grija sub jetul de apa. Daca pata nu iese, spala pantalonii la masina de spalat folosind programul prespalare, iar apoi spala-i normal. Daca nici asa nu ai noroc, ultima solutie este sa folosesti un inalbitor cu concentratie mica. Fa un test mai intai intr-o zona a pantalonilor care nu se afla la vedere pentru a observa daca se sterge culoarea.

Mustarul iese cu detergent de rufe lichid
Mustarul se inlatura foarte usor de pe tesatura. Pentru inceput, indeparteaza-l cat poti de mult de pe haine. Nu folosi servetete pentru ca nu vei face decat sa-l intinzi si mai mult. Apoi, inmoaie tricoul in apa, pune pe pata detergent de rufe lichid si freaca usor zona murdara. Apoi mai spala inca o data tricoul, clatindu-l foarte bine. Vei vedea ca pata de mustar va disparea definitiv.

Urmele de sos ies cu detergent de vase si otet
Inmoaie camasa in apa calda in care ai pus putin detergent de vase. Apoi, adauga putin otet alb pe pata de sos si curata zona incet, folosind partea abraziva a unui burete de bucatarie. Ultimul pas: spala camasa in mod normal.

Ketchup? Curata-l folosind un burete abraziv
Petele de ketchup trebuie indepartate cat mai repede posibil.Daca nu, risti sa nu le mai poti scoate si sa fi nevoit sa arunci obiectul de imbracaminte la gunoi. Pentru inceput, ai mare grija sa nu intinzi si mai mult sosul pe haine.

Petele se curata folosind un burete de mici dimensiuni cu care sa freci zonele patate sub jet de apa rece. Apoi, spala bluza cu detergent, asa cum o faci de obicei. Ultimul pas? Folosind acelasi burete curata din nou zona patata. In cazul in care nu ai scapat de pata, lasa bluza la inmuiat in apa calda cu detergent. In cele din urma ea va fi ca noua!

Sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *