Prima pagină » Culinar » Uite cea mai bună rețetă de tort diplomat exact ca în cofetărie, un desert delicios ce se servește la orice aniversare

Uite cea mai bună rețetă de tort diplomat exact ca în cofetărie, un desert delicios ce se servește la orice aniversare

23 apr. 2024, 13:31,
BZI.ro, în Culinar

Dacă te-ai întrebat vreodată care este secretul cofetarilor de reușesc să facă un tort diplomat atât de delicios, noi am găsit această rețetă secretă pe care o poți face acasă.

Tortul diplomat este un desert cu care toți am crescut, reprezintă gustul copilăriei. Dacă te-ai întrebat și tu cum să faci un tort atât de delicios, iată secretul din cofetărie care te va face cu siguranță să ai cel mai delicios tort.

Tort diplomat – o rețetă de cofetărie

În primul rând, avem nevoie de câteva ingrediente pentru a putea prepara acest tort delicios:

– 400 grame pișcoturi

– 2 portocale (ATENȚIE: coaja să fie comestibilă)

– 2 kiwi

– O cutie de compot de ananas

– 500 grame frișcă lichidă

– 500 ml lapte (3.5% grăsime)

– 200 grame zahăr

– 2 linguri de făină

– 20 grame gelatină

– Esență de vanilie

Pentru început, punem praful de gelatină în apă călduță și lăsăm să se înmoaie în 150 ml de apă (aproximativ jumătate de cană). Nu uitați să amestecați și apoi lăsați până devine gelatină. În alt vas, punem cele cinci gălbenușuri împreună cu 200 de grame de zahăr, le mixăm și, în timpul acesta, adăugăm făina și laptele puțin câte puțin. După ce compoziția se omogenizează, adăugăm esența și punem întreaga compoziție la fiert, amestecând din când în când până se omogenizează și se îngroașă.

Cum se decorează tortul

Separat, batem frișca cu mixerul până se întărește, după care o vom amesteca puțin câte puțin cu crema fiartă și răcită. Se amestecă până la omogenizare.

Portocalele și kiwi-ul se vor curăța și apoi tăiate în cubulețe mici. Pentru asamblare, se iau pișcoturile și se înmoaie puțin câte puțin în suc de ananas și se așază pe o tavă de tort. Apoi se va pune un strat de cremă, plus frișca, după care se presară cubulețe de portocale, kiwi și ananas. Se va proceda astfel până se termină amestecul de cremă și frișcă. Apoi se ornamentează cu felii de portocală și kiwi și se lasă la frigider minim 12 ore.

Un alt mod de decor este următorul: se pune tortul asamblat la frigider, apoi se scoate. Apoi se ia 200 ml de frișcă rece și se bate, adăugând 2-3 lingurițe de zahăr pudră și un pic de vanilie sau altă aromă. Se unge apoi cu acest amestec exteriorul pișcoturilor. Se decorează apoi tortul cu câteva fructe proaspete, cum ar fi coacăze roșii, căpșuni sau afine.

Un alt sfat pentru a obține felii de tort ca la cofetărie este să-l puneți la congelator timp de 2 ore, atenție fără decor, adică fără frișcă sau fructe. Apoi îl scoateți din congelator și fix înainte de servire îl decorați rapid. Puteți pregăti și bate frișca în avans și să o păstrați în frigider, astfel încât să aveți totul la îndemână atunci când vin invitații. Astfel, tortul își va păstra forma și aspectul, fără ca fructele să se ducă la fund.

Acesta este cel mai simplu mod de a obține un tort diplomat după o rețetă de cofetărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *