Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Uite asa se prepara cea mai rapida placinta cu branza in aluat foietaj
Uite asa se prepara cea mai rapida placinta cu branza in aluat foietaj

Uite asa se prepara cea mai rapida placinta cu branza in aluat foietaj

24 ian. 2017, 10:21,
în Bzi.ro
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:17924;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

1 pachet aluat foitaj
400 g branza proaspata de vaci nu prea sarata
4 oua
3 linguri zahar
esenta de vanilie
1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare:

Aluatul foitaj se lasa la dezghetat, la temperatura camerei. Nu il dezgetati fortat, pentru ca nu va mai avea aceeasi consistenta. Lasati-l din timp pe un prosop uscat de bucatarie, la temperatura camerei.
Cand aluatul este dezghetat, el devine flexibil. Veti sti astfel cand puteti incepe pregatirea tuturor ingredientelor.

Incepeti prin a faramita branza proaspata. Adaugati deasupra 3 dintre oua si esenta de vanilie.
Puneti si cele 3 linguri de zahar, apoi amestecati pana cand toate ingredientele se vor contopi si compozitia va fi omogena.

Pe masa de bucatarie unde veti rula aluatul pentru placinta, presarati o mana de faina si asezati foaia. Presarati putina faina si deasupra foii pentru a nu se lipi sucitorul si intindeti usor foaia pentru a-i mari suprafata si a o subtia.
Puneti intreaga cantitate de compozitie pregatita anterior, in mijlocul foii, pe toata lungimea acesteia. Apoi incepeti si acoperiti din aceasta compozitie intreaga suprafata a foii.
Impaturiti placinta, prinzand foaia de una dintre margini si suprapunand-o pana la jumatate, apoi prindeti cealalta jumatate si aduceti-o peste partea deja rulata, ca in imagini.

Incingeti cuptorul. Pregatiti o tava de placinta (eu am folosit o tava rotunda) si acoperiti-o cu hartie pergament. Daca nu aveti hartie speciala pentru copt in bucatarie, nu este nicio problema. Ungeti tava cu putin unt sau cu putin ulei. Asezati aluatul in tava, in functie de forma tavei pe care ati ales-o si intepati de cateva ori cu furculita, din loc in loc, toata suprafata placintei.

Cand placinta este gata asezata si pregatita sa intre in cuptor, bateti un ou si ungeti toata suprafata aluatului. Astfel, cand placinta va fi gata, va avea un aspect placut, colorat si lucios. Faceti acest lucru cu atentie, pentru ca oul scurs in tava se va arde de la caldura cuptorului si veti sesiza un usor miros de ars. Dar nu va fi nicio problema, fiindca acest lucru nu va afecta gustul minunat al placintei cu branza.

Introduceti la cuptor si lasati-o sa se coaca in voie, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute. Insa verificati din cand in cand cuptorul si in momentul in care incepeti sa simtiti mirosul imbietor de placinta, o mai puteti lasa timp de 5 minute si apoi este gata de servit.

Fierbinte sau lasata putin sa se raceasca, presarata cu putin zahar vanilinat pentru cei care doresc un preparat mai dulce, placinta cu branza in aluat foitaj este gata sa va incante cu savoarea ei.

sursa

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
observatornews.ro
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Codul secret care a schimbat cursul istoriei a fost spart. Era considerat imposibil de decriptat
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Viteza maximă ideală cu care să conduci pe un drum național. Consumul de carburant scade cu 30%
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 mai 2025
17 mai 2025