Prima pagină » Titlurile zilei » Uitați-vă la el! Mădălin Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliție după ce a urcat beat la volan și a făcut accident, apoi a devenit cel mai căutat infractor (Exclusiv)

Uitați-vă la el! Mădălin Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliție după ce a urcat beat la volan și a făcut accident, apoi a devenit cel mai căutat infractor (Exclusiv)

24 feb. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Mădălin Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliție și s-a apucat de furat. Din anul 2020 a plecat de la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui după ce ar fi provocat un accident rutier, beat fiind.

Un tânăr, fost polițist la Vaslui, a fost unul dintre cei mai căutați hoți din țară. Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliție și a fost prins marți la Iași după ce a comis 9 spargeri. Acesta a petrecut o noapte în arest. Chiar foștii săi colegii l-au băgat acolo. La 24 de ani, Silitră a fost și polițist, dar și infractor. Angajat din sursă externă la IPJ Vaslui în anul 2016, acesta și-a încheiat activitatea în 2020, când și-a dat demisia.

Reporterii BZI au încercat să afle de ce a ales să se lase de Poliție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui nu au vrut să comenteze cazul. De ce? Probabil pentru ca imaginea IPJ Vaslui să nu fie pătată. Trecând peste lipsa de transparență a polițiștilor vasluieni, reporterii BZI au aflat că Mădălin Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliția Vaslui după ce ar fi provocat un accident rutier fiind sub influența băuturilor alcoolice. Dacă și-a dat demisia de bunăvoie sau dacă a fost constrâns cumva de șefi este greu de spus, dar cert este faptul că, din 2020, acesta nu mai este om al Legii.

Mădălin Iulian Silitră are 7 dosare pe rolul instanțelor de judecată: toate din cauza banilor

Mădălin Iulian Silitră are domiciliul în județul Vaslui, mai exact în localitatea Stănilești. Ieri, polițiștii din Iași au făcut o percheziție domiciliară, sperând să găsească o parte din bunurile furate de fostul agent. Cert este că Silitră era într-o goană nebună de a face bani. De ce? Este greu de spus. Rămas fără slujbă, acesta a căutat probabil cea mai ușoară cale de a face rost de bani.

În urma unei verificări efectuate de reporterii cotidianului BZI pe portalul instanțelor de judecată rezultă că fostul agent de Poliție Mădălin Iulian Silitră a avut 7 dosare pe rolul Judecătoriei Huși și, respectiv, pe rolul Judecătoriei Vaslui. În marea lor majoritate, aceste dosare au fost inițiate de creditori precum compania Investcapital Ltd sau Star Credit & Leasing IFN SA. Într-o altă cauză, Mădălin Iulian Silitră a fost chemat la bară de reprezentanții companiei de furnizare a energiei Delgaz Grid SA.

Fostul polițist este acuzat de 5 infracţiuni de furt calificat şi 4 tentative de furt calificat

Polițiștii ieșeni au precizat că bărbatul a comis mai multe infracțiuni la Iași, timp de 5 luni.

”Poliţiştii ieşeni au identificat un tânăr bănuit de mai multe fapte de furt calificat şi tentative de furt calificat din societăţi. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr de 24 de ani, bănuit de comiterea a 5 infracţiuni de furt calificat şi 4 tentative de furt calificat, comise în perioada 27 octombrie 2021-21 februarie 2022, din farmacii, săli de jocuri şi o unitate bancară, de pe raza Municipiului Iaşi. Pe 22 februarie 2022, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost prins în Municipiul Iași și dus la audieri, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, Secţiilor I-VI de Poliţie şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi. Cercetările sunt continuate”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Zeci de mii de lei furați de Mădălin Iulian Silitră după ce și-a dat demisia

Jafurile au început să fie date în toamna anului trecut. Iulian Mădălin Silitră a dat lovitură după lovitură în zona Gării din Iași. Acolo, el ar fi spart farmacii și săli de jocuri, de unde a plecat cu zeci de mii de lei. Cea mai recentă încercare de jaf a fost făcută chiar zilele trecute, când bărbatul a încercat să pătrundă în Alpha Bank, tot în zona Gării.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc o tentativă de intrare prin efracție la Agenția Gării. A fost forțată ușa secundară, dar, ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă, nu s-a reușit intrarea în interiorul agenției. Banca colaborează cu autoritățile, oferind toate informațiile pe care le are referitor la incident”, au transmis reprezentanţii Alpha Bank Iaşi.

Seif furat din farmacia Catena

Pe 5 noiembrie 2021, o farmacie Catena avea să fie spartă. De acolo, hoții au sustras un seif greu, de câteva kilograme, în care se aflau 18.000 de lei.

”Pe data de 5 noiembrie 2021, în jurul orei 1:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în incinta unei farmacii din Municipiul Iași, de unde ar fi sustras un seif cu bani. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului”, au transmis la vremea respectivă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Hoțul mergea, cumva, „la sigur”. Alegea unități comerciale în care existau seifuri și, probabil, bazându-se pe cunoștințele pe care le-a adunat ca polițist, a știut cum să se ferească luni întregi. De ce Mădălin Iulian Silitră și-a dat demisia din Poliție și s-a apucat de infracțiuni cel mai probabil vor afla anchetatorii, asta în caz că vasluianul va vrea să le povestească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *