Prima pagină » Business în România » UiPath, profit de 32 de milioane de lei, cel mai mare din istorie! Compania concediază sute de angajați

UiPath, profit de 32 de milioane de lei, cel mai mare din istorie! Compania concediază sute de angajați

10 iul. 2024, 10:23,
BZI.ro, în Business în România

UiPath,cea mai mare firmă de IT pornită din România a raportat cel mai mare profit din istorie. Vorbim despre un profit de 32 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de lei. Totuși, lucrurile nu stau tocmai roz pentru sute de angajați care vor fi dați afară.

Printre cei cinci cofondatori ai companiei UiPath este și Andra Diana Ciorici, director de produs. Reamintim faptul că aceasta a devenit cofondator al firmei din februarie 2011. De asemenea, Andra Diana Ciorici este fiica lui Eugen Ciorici, fost șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea, dar și conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi și a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

UiPath, profit de 32 de milioane de lei, cel mai mare din istorie!

UiPath, cea mai importantă companie de IT fondată în România, a înregistrat în 2023 pentru entitatea fiscală locală cele mai bune rezultate din istoria sa, raportând pentru prima dată un profit net de 32 milioane lei și venituri de 2,8 miliarde lei (574 milioane euro), în creștere cu 25%. Aceste performanțe au plasat UiPath pe locul 5 în clasamentul celor mai mari companii IT&C din România. Cu toate acestea, la nivel global, compania continuă să se confrunte cu dificultăți majore: ieri, UiPath a anunțat reducerea forței de muncă cu 10%, ceea ce înseamnă concedierea a 420 de angajați, pentru a diminua costurile.

Compania nu a specificat de pe ce piețe vor fi efectuate concedierile, dar datele Ministerului Finanțelor indică faptul că UiPath și-a mărit echipa din România an de an, ajungând anul trecut la peste 1.100 de angajați.

UiPath a fost creată de Daniel Dines și Marius Tîrcă. La sfârșitul lunii mai, compania a anunțat că Daniel Dines va reveni în funcția de CEO după demisia lui Rob Enslin. În aprilie 2020 UiPath a fost numită cea mai bună companie de tehnologie și locul 2 în clasamentul Financial Times 1000, FT1000: Companiile cu cea mai rapidă creștere din America în 2020.

UiPath concediază sute de angajați

Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, a explicat recent motivele din spatele restructurării companiei, care va afecta aproximativ 10% din forța de muncă la nivel global. Potrivit lui Dines, această decizie strategică are ca scop principal optimizarea eficienței operaționale a UiPath. Restructurarea va implica eficientizarea structurii interne, cu accent pe funcțiile operaționale și corporative. De asemenea, compania își propune să prioritizeze investițiile în lansări de produse noi și să se concentreze pe cercetarea și dezvoltarea în domeniul inteligenței artificiale, integrând inovații în platformă să.

„Această reducere a forței de muncă ne va permite să ne concentrăm mai bine pe nevoile clienților noștri și să le oferim soluții de automatizare de ultimă generație”, a declarat Dines.

El a subliniat că decizia nu a fost una ușoară și a mulțumit angajaților afectați pentru contribuțiile lor semnificative la UiPath. Compania se angajează să le ofere sprijin în această perioadă de tranziție.

Restructurarea UiPath vine ca răspuns la un context macroeconomic incert, caracterizat de creșterea inflației și a ratelor dobânzilor. Companiile din diverse industrii iau măsuri pentru a-și reduce costurile și a-și optimiza operațiunile.Așadar, UiPath obține un profit de 32 de milioane de lei, cel mai mare din istorie, dar renunță la sute de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *