Prima pagină » Sport » UEFA respinge cu fermitate ideea unei Superligi europene: „O invenție! Ar distruge fotbalul”
UEFA respinge cu fermitate ideea unei Superligi europene:

UEFA respinge cu fermitate ideea unei Superligi europene: „O invenție! Ar distruge fotbalul”

31 oct. 2020, 02:00,
în Sport

Presa internațională a scris recent că mai multe cluburi importante intenționează să lanseze o competiție dedicată elitei, intitulată „Superliga europeană„, însă ideea este respinsă cu fermitate de președintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Conducătorul forului european spune că o astfel de competiție, unde ar urma să participe doar cele mai bune 18 echipe din marile campionate, „ar distruge fotbalul” și consideră că ideea aparține mai mult presei.

„Așa-numita Superligă este o invenție a unor cluburi și a presei din Italia, nu este propunerea noastră. Ar fi unul dintre cele mai plictisitoare proiecte din lume.
Două sau trei cluburi vorbesc despre asta, cele care cred că merită mai mult decât restul și cred că pot câștiga Superliga. Nu este o discuție serioasă, astfel de idei ar distruge fotbalul. Mă opun cu fermitate unei Superligi”, a spus Ceferin, potrivit Football Italia.

Câte echipe ar urma să joace în noua Superligă europeană?

18 echipe ar urma să joace în Superliga europeană, însă și FIFA se opune proiectului
Săptămâna trecută, Sky Sport a anunțat că mai multe cluburi din cele cinci mari campionate ale Europei (Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania) negociază pentru a deveni membre fondatoare ale unei noi competiții, care ar urma să fie rivala directă a competițiilor europene deja existente precum Liga Campionilor și Europa League, organizate sub egida UEFA.

Această „Superligă europeană” este menită să reunească cele mai bune 18 echipe din principalele campionate, cu play-off-uri la final de sezon, după un model „Final 8” al Ligii Campionilor disputat în august la Lisabona, din cauza pandemiei de coronavirus.
Recent, președintele FIFA, Gianni Infantino, a dezvăluit că nu este interesat de o „Superligă europeană”, în contextul informațiilor potrivit cărora mai multe cluburi de top de pe continent vor să înființeze o astfel de competiție cu susținerea forului fotbalistic mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *