Prima pagină » Sport » UEFA, anunț oficial despre EURO 2020: amânarea este exclusă! Scenariu optimist pentru fani
UEFA, anunț oficial despre EURO 2020: amânarea este exclusă! Scenariu optimist pentru fani

UEFA, anunț oficial despre EURO 2020: amânarea este exclusă! Scenariu optimist pentru fani

26 feb. 2021, 02:00,
în Sport

EURO 2020 se va disputa în acest an, fiind exclusă o nouă amânare sau o anulare a turneului final, și este luată în calcul posibilitatea ca fanii străini să asiste la meciuri, a declarat pentru Reuters consilierul medical al UEFA pentru această competiție, elvețianul Daniel Koch. Turneul ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut, însă pandemia de coronavirus a făcut ca el să fie reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

„Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste și scenarii pentru cel mai bun caz”, a afirmat Daniel Koch.

Potrivit acestuia, forul fotbalistic european va lua o decizie în privința adecvării stadioanelor, după ce se va consulta cu cele 12 țări gazdă. El a adăugat că UEFA se gândește la posibilitatea prezenței unui număr sporit de fani dacă situația o va permite.

„Cred că va exista multă flexibilitate, cel puțin până la sfârșitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multă flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situația s-a îmbunătățit mult mai mult decât ne așteptam”, a spus Koch.

UEFA, despre suporterii de la EURO 2020: „Cred că e posibil să avem mai mult de 30% din capacitatea stadionului”

UEFA le-a cerut celor 12 țări gazdă, printre care este și România, să prezinte planurile lor pentru intrarea pe stadioane și alte probleme. Anul trecut, UEFA a menționat patru scenarii operaționale: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puțin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porțile închise. Întrebat câți spectatori ar putea primi stadioanele, Koch a răspuns: „Cred că mult mai mult decât ne imaginăm. În toamnă unele țări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%”. Koch a indicat că UEFA analizează posibilitatea ca fanii să poată călători în diferite țări ca să asiste la meciuri.

„Este prea devreme pentru a spune. Vom vedea care este situația și care sunt cerințele diferitelor țări, dar sper că măcar unele călătorii vor fi posibile, fiindcă până la urmă nu călătoriile fac adevărata diferență. Desigur, fiecare țară a încercat să se protejeze, dar nu restricțiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor și distanțarea socială. Suntem însă optimiști”, a spus Koch.

El a acceptat că multe vor depinde de abordarea guvernelor din fiecare țară.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020

Koch s-a arătat optimist datorită așteptatei scăderi a numărului cazurilor de COVID-19 în timpul verii, a campaniilor de vaccinare și a creșterii imunității naturale.

„În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forța pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitați la cifre și la toate posibilitățile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste. Fiindcă există posibilitatea ca situația să fie la fel de bună ca în vara trecută. În acest moment, aceasta este provocarea, să gândim în continuare pozitiv și să facem planuri pentru ce este mai bine, nu să cădem în capcana de a ne gândi doar la cele mai rele scenarii”, a spus elvețianul.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).
Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *